Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov; bu ayın sonlarında Rusya’nın Soçi Kentinde düzenlenmesi beklenen Suriye Ulusal Diyalog Konferansı için hazırlıkların gerilimi azaltma bölgeleri anlaşmasının garantör ülkeleri Rusya, İran ve Türkiye’den uzmanlar arasındaki görüşmelerle devam ettiğini açıkladı.

Peskov bugün Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada konferansa hazırlıkların garantör ülkelerden uzmanlar tarafından yüksek bir özen ve ilgiyle devam ettiğini kaydederken konferans katılımcıları listesinin henüz belirlenmediğine işaret etti.

Konferans öncesinde üç garantör ülke liderlerinin bir zirve düzenlemeleri ihtimaline ilişkin soruya cevabında Peskov; “Şu ana kadar üç ülke arasında yüksek düzeyli bir görüşme gündemi bulunmamaktadır. Fakat bu gibi görüşmeler gerekmesi halinde hızlı bir şekilde belirlenir.” ifadesini kullandı.

Garantör ülkeler Astana 8 görüşmelerinin bitiminde Suriye halkının tüm bileşenlerinin katılımıyla 29-30 Ocak tarihleri arasında Rusya’nın Soçi kentinde Suriye Ulusal Diyalog Konferansının düzenlenmesi kararı almışlardı.

CEVAP VER