2017 Formula 1 Şampiyonası’nın 14. yarışı olan Singapur Grand Prix’si öncesinde pole pozisyonu Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in oldu.

Ferrari’nin güçlü olmasının beklendiği Singapur’da, sıralamalarda son seansa kadar hep Red Bull pilotları zirvede yer alsa da sonunda gülen isim Vettel oldu.
Son seansta art arda iki hızlı zaman turu atmayı başaran Vettel, 1:39.491 ile en yakın rakibinin 0.323 sn önünde pole pozisyonunu kazandı. Vettel böylece kariyerinin 49. pole zaferini elde etti.
Son seansa kadar en güçlü takım olan Red Bull’dan Max Verstappen ikinci olurken onu takım arkadaşı Daniel Ricciardo takip etti.
Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen dördüncü sırada yer bulurken onun arkasında şampiyona lideri Lewis Hamilton yer aldı. Hamilton, her zamankinin aksine son seansta çok fazla hızlanamadı ve 0.6 sn geride beşinci sırada kaldı. Mercedes’in diğer pilotu Valtteri Bottas, altıncı sırada takım arkadaşını takip etti.
Orta grup mücadelesinde Renault’dan Nico Hulkenberg yedinci olurken onu McLaren pilotları Fernando Alonso ve Stoffel Vandoorne takip ettiler.
Son seansa kalan isimlerden Toro Rosso pilotu Carlos Sainz, pozisyonunu iyileştiremedi ve onuncu sırada kaldı.
Renault pilotu Jolyon Palmer, 2’nci seansta onbirinci sırada kalarak elenen ilk isim olurken onu Force India’dan Sergio Perez ve Toro Rosso’dan Daniil Kvyat takip ettiler. Force India’nın diğer pilotu Esteban Ocon’un 14’ncü olduğu 2. sıralama seansında elenen diğer isim Romain Grosjean oldu.
Sıralamaların ilk seansında elenen ilk isim Haas’tan Kevin Magnussen olurken, bir kez daha iki sürücüsüyle birden ilk seansta elenen Williams ancak 17 ve 18’nci sıralarda kendisine yer buldu. Son iki sıra ise Sauber pilotlarının oldu.
Sezonun 14. yarışı olan Singapur GP, pazar günü 15:00’da başlayacak. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER