İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani,’’ Musul Zaferi Merciliğin yönlendirmesi, hükümetin tedbiri ve Irak ordusu ve halk güçlerinin çabası sonucudur’’ dedi.

Ali Şemhani, Ayetulah Sistani ve Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye gönderdiği mesajlarda bu konuyu bildirdi.

Şemhani mesajında Musul Zaferinin tüm Irak halkına ait olduğunu ve IŞİD canilerinin Irak’taki varlığının son bulması için büyük bir adım olduğunu söyledi.

Şemhani, ‘’Bir kez daha Irak’ın yerel kapasitelerini kullanmanın terörizmle mücadelede başarılı ve yapılabilir bir tecrübe olduğu ispatlanmıştır’’ dedi.

Şemhani, ‘’Bazı güçler ve bölge ülkelerinin kontrollü terörizmin Irak’ta uzun vadeli olmasını istemelerine rağmen bugün milli irade ve güce dayanmanın sonucunun Musul’un kurtarılması ve bu şehre güvenliğin gelmesi ile görmekteyiz’’ dedi.

Terörizmin düşünsel kökenlerinin kaldığını ve bölge dışı ülkelerin istihbarat servisleri ile bazı bölge ülke liderlerinin bunları kullandığını ve sınır tanımayan terörizmin tehlikesinin mevcut olduğunu belirterek, ‘’Bu şartlar altında terörizmle düşünsel ve kültürel mücadele güvenlik ve askeri mücadeleden daha fazla dikkate alınmalıdır’’ dedi.

Şemhani mesajında, teröristlerin Irak’tan çıkarılması ile o ülkenin daha çok gelişme ve ilerlemesine şahit olunması temennisinde bulundu.

CEVAP VER