İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İran’daki son olaylarda Arabistan’ın parmağı olduğunu belirterek, “Kaygılanacak bir durum yok, olaylar birkaç güne kadar sonlanacaktır’’ dedi.

El Meyadin televizyonuna mülakat veren Şemhani, Arabistan gibi bazı ülkelerin İnternet üzerinden İran’da karışıklık yaratma çabasına değinerek, internet üzerinden İran aleyhine olanları İran milleti aleyhine vekaleten savaş olarak nitelendirdi.

İran’la ilgili oluşturulan heşteklerin yüzde 27’sinin Suudilere ait olduğunu ifade eden Şemhani, “Muhammed Bin Selman yönetimi bunları yaratıyor ve uygulayıcıları da İsrail ve batılılardır’’ dedi.

Suudilerin bunun için bir yapı oluşturduklarını ve yurt dışından bazı kişileri de bunun için getirdiklerini ifade eden Şemhani, Suudilerin bu yönde Münafıklar (Halkın Mücahitleri) Örgütünden de yararlandıklarını söyledi.

Şemhani, “Suudiler, düşünmedikleri bir yerden bizden yanıt alacaklar ve onlar bizim yanıtımızın tehlikesini biliyorlar. Suudiler İran’a müdahale ile Yemen’deki hezimetlerini ört bas edemezler’’ dedi.

“İran milletinin Suudilerin ülkemizin iç işlerine karışmadaki hassasiyeti Amerika ve Trump’ın müdahalelerinden fazladır’’ diyen Şemhani, “Örgütlenmiş yabancı müdahalenin İran’daki hedefi ülkemizin ilerlemesinin engellenmesidir. Onlar İran’ın ilerlemesini içeriden de durdurmak istiyorlar’’ dedi.

Halkın ekonomik bazı sıkıntılarının İran’daki son olayların sebeplerinden biri olduğunu ifade eden Şemhani, “İran’ın ekonomik sıkıntıları savaş ambargoları ve yönetim zaaflarından kaynaklanmaktadır. Biz bunların halk tarafından sorgulanacağını biliyorduk. İran’daki olaylar gelecek birkaç gün içinde sonlanacaktır ve bu konuda kaygılı olmaya gerek yoktur’’ dedi.

CEVAP VER