İpek Yolu Rallisinin dün koşulan 9. Etabında kaza geçiren ve aracında büyük hasar meydana gelen Sebastien Loeb’in yarıştan çekildiği açıklandı.

Pazar günkü dinlenme gününün ardından Urumçi-Hami arasındaki 9. Etapta kaza geçiren Sebastien Loeb yaptığı açıklamada, “Bu etap bir çeşit arazi yarışıydı ancak çoğu zaman düzlüklerle karşılaştık. Çöle girdiğimizde bir çukura rastladık ve bunu çok geç fark ettim. Yol güzergâhındaydık ancak çukura çarpınca arabanın önü parçalandı. Şimdi bunu tamir etmek çok uzun sürecek.” dedi.

LOEB ve PEUGEOT TOTAL EKİBİ KARARINI VERDİ

Gece boyunca durum değerlendirmesi yapan Loeb ve Peugeot Total ekibi, usta sürücünün yarıştan çekilmesine karar verdi.

Yarıştan çekilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Sebastien Loeb, “Parmağım acıyor, direksiyonu artık tutamam ve kendimi iyi hissetmiyorum. Yarışa bu şekilde devam edemeyeceğim. Peugeot Total ekibinin arabayı tamir edebileceğini biliyorum. Ancak programın geri kalanında daha iyi olabilmek için kendimi korumalıyım.” dedi. Hızlı ve rekabetçi bir otomobil olan Peugeot DKR Maxi’yi kullanırken çok iyi hissettiğini belirten Loeb, gelecek yıl yapılacak Dakar yarışında bu otomobile ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

VİDEO İZLE

 

CEVAP VER