Şanghay Pistinde gerçekleştirilen Formula 1 Çin Grand Prix’sinin ikinci antrenman seansında en hızlı isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu.

İkinci seansta hava sıcaklığı 17, pist sıcaklığı 20 dereceydi. Seans boyunca bulutlu bir hava hakim olurken, yağmur beklentisi yine boşa çıktı.

Takımlar yağmur ihtimaline karşın hemen piste çıkarken, pek çok isim yine spin attı veya pist dışına taştı.

Haas pilotu Romain Grosjean’ın yanı sıra Lance Stroll spin atan isimler olurken, Lewis Hamilton, Marcus Ericsson ve Stoffel Vandoorne gibi isimler pist dışına taşmaktan kurtulamadılar.

Vandoorne seansın bitimine 15 dakika kala lastiğinin yanlış takılması sonucu aracını kenara çekmek zorunda kaldı ve FIA seansın ardından konuyu inceleyeceğini açıkladı.

Tüm pilotlar en hızlı turlarını ultra yumuşak lastikle atarken, liderlik ilk seansta olduğu gibi yine Lewis Hamilton’ın oldu.

İngiliz pilot ultra yumuşak lastiğe geçmesinin ardından 1:33.482’lik bir zaman turu çıkardı ve ilk sıraya yerleşti. Kısa bir sonra piste çıkan Kimi Raikkonen, oldukça iyi bir tur çıkarttı ancak İngiliz pilotu geçemedi ve ikinci oldu.

Bu sonuçla beraber Hamilton, tıpkı ilk seansta olduğu gibi ikinci seansın da lideri olmuş oldu. Raikkonen en hızlı turunda trafiğe yakalanırken, buna rağmen lider Hamilton’la arasında 0.007 saniye vardı.

Mercedes’in diğer pilotu Valtteri Bottas 1:33.515’lik turuyla 0.033 saniye geride üçüncü oldu.

Çin GP’si üçüncü antrenman seansı 14 Nisan Cumartesi günü TSİ 06:00’da yapılacak. (tr.motorsport.com)

 

CEVAP VER