Hafta sonunda ABD’de düzenlenecek Formula1 Las Vegas Grand Prix’inin açılış antrenmanına Ferrari pilotu Carlos Sainz’in yaşadığı talihsizlik damga vurdu. Pistteki rögar kapağına çarpan Sainz’in aracı hasar görürken, hakemler kırmızı bayrağı devreye soktu ve antrenman turu erkenden sona erdi.

Zamanın dolmasına 10 dakikadan az bir süre kala, Carlos Sainz, Las Vegas Strip Circuit’te pistte durdu. Araç içi görüntülerde İspanyol pilotun gösterge panosunda ‘Aracı Durdurun’ yazan bir mesajın görüldüğü belirtiliyor.

Sainz, tamamen yeni Las Vegas Strip Circuit’te Perşembe akşamı yapılan seansın ilk aşamalarında bir rögar kapağına çarparak aracın motoruna, enerji sistemine kontrol elektroniğine zarar vermesinin ardından durma noktasına geldi.

Görevliler kaza geçiren Ferrari’yi kaldırmaya çalışırken zaman da akmaya devam ediyordu. Ancak daha sonra FIA’nın pistteki rögar kapağıyla ilgili bir sorunla ilgilendiklerini doğrulamasıyla seansın devam etmeyeceği açıklandı.

Sainz’ın takım arkadaşı Charles Leclerc, 1 dakika 40.909 saniyelik turla duraklama öncesinde geçici olarak en hızlı süreyi elde etmişti.

Sürücüler yeni 6.201 km’lik pistte ilk deneyimini yaşarken Nico Hulkenberg ikinci, Kevin Magnussen üçüncü, Max Verstappen ise dördüncü sırada ilk antrenman turunu tamamladı.

Takımlar yerel saatle bu gece yarısı başlayacak ikinci antrenman seansına hazırlanacak.

CEVAP VER