Bir iç güvenlik sorunu olarak bireysel silahlanma konusunu değerlendiren ASP Ankara Silah Poligonu işletmecisi Murat Ulusoy, “Ateşli silahlara meraklı olanlar poligona gelip 3 kez atış yapsa; düğünde, dernekte, maçlarda, kutlamalarda sevinç gösterisi olarak bilinçsizse havaya ateş açmazlar.” dedi.

Poligonların kamu yararını gözeterek hizmet veren kuruluşlar olduğuna vurgu yapan Murat Ulusoy, Ankara’nın merkezi konumlarından Çukurambar Mahallesinde 5 yıldır faaliyette bulunduklarını ve bu işe silah merakından dolayı başladığını belirterek, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Poligonlar bilinçli silah kullanılmasını sağlar

“Çocukluktan beri silah merakım vardı. Taşıma ruhsatım da var. Türkiye’nin başkentinde böyle bir atış poligonuna ihtiyaç olduğunu gördüm ve gerekli izinleri alarak bu tesisi açtım. Ankara’da dört atış poligonu var. Türkiye’nin en büyük silah poligonu da burası.

Poligonlar kamu yararına olan işletmelerdir. Gerek sivil vatandaşların, gerekse kolluk kuvvetleri ve silahlı özel güvenliklerin daha tedbirli ve denetlenebilir bir ortamda bilinçli silah kullanmasını sağlarlar.

Ailemizde asker, polis kökenli kimse yok, ancak çalışanların tamamı emekli polis, emniyet mensubu ve emekli askerlerden oluşuyor. Meslek hayatlarında da hep silah eğitmenliği yapmış kişiler.

Poligonda eğitim almayanlar taşıma ve bulundurma ruhsatı alamayacak

Binlerce kişi silah taşıma ruhsatıyla silah sahibi oluyor. Hiçbir şekilde eğitim almadan silah sahibi olabiliyorlar. Bunları güvenli olarak taşımayı ve kullanmayı öğrenebilecekleri tek yer özel poligonlardır. Silah taşıma ruhsatı alabilecek meslek grupları arasında hâkim, savcı, avukat ve gazeteciler başta olmak üzere kanun ve yönetmelikle belirlenen pek çok meslek mensubu yer alıyor.

5 yıllık silah taşıma ruhsatının bu yıl 34 bin 639 TL harcı var. Yılbaşından sonra yeniden değerleme rakamı oranında artırılması bekleniyor.

Poligonda eğitim almayanlar artık bulundurma, taşıma ruhsatı alamayacak. Yakın zamanda yasalaşması bekleniyor. Halen İçişleri Bakanlığı bu konuda çalışma yapıyor.

Bireysel silahlanmaya hayır, bilinçli silahlanmaya evet

Silah bilinçli kullanılmalı, ASP olarak bizim sloganımız “Bireysel silahlanmaya hayır, bilinçli silahlanmaya evet.”

Ateşli silahlara meraklı olanlar poligona gelip 3 kez atış yapsa; düğünde, dernekte, maçlarda, kutlamalarda sevinç gösterisi olarak bilinçsizse havaya ateş açmazlar. Poligona gelen kişiler buradaki görevli personelden eğitim aldıkları ve bilinçlendikleri için insan hayatını tehlikeye sokacak bu tür kötü alışkanlıklardan vazgeçiyorlar ve bilinçleniyorlar.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER