ABD’li uçak imalatçısı Piper, PA46 yüksek performanslı uçak serisindeki tek motorlu, 700 şaft beygir gücünde, ekonomi sınıfı, turboprop motorlu yeni modeli Piper M700 FURY’yi duyurdu.

Piper M700 FURY, performans, operasyonel maliyet verimliliği ve genel değer açısından geçmiş PA46 modellerini ve birçok rekabetçi uçağı geride bırakan M-Serisi ailesinin yeni nesline doğru ilk adımı temsil ediyor.

Pratt & Whitney PT6A-52 motordan güç alan M700 FURY, 301 knot maksimum seyir süratinde 1.849 km, normal seyir süratinde 2.292 km menzile sahip.

Maksimum 301 knot seyir hızıyla M700 FURY, Piper’ın imrenilecek 87 yıllık, 134 bin adetlik üretim geçmişindeki en hızlı tek motorlu uçak olma unvanını sürdürüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Piper Başkanı ve CEO’su John Calcagno, “M700 FURY, müşterilerimize daha önce hiç görülmemiş ekonomiklik ile performansa dayalı bir uçuş deneyimi sunan, güzel bir şekilde verimli, arazileri kat eden bir safkandır. Cevap verdik ve teslim ettik. M700 FURY, güç, performans ve günümüzde mevcut olan en gelişmiş güvenlik önlemlerini ve hem bireyler hem de kurumsal uçuş departmanları için son derece ilgi çekici olan genel bir değer teklifini kapsar.” dedi.

Altı kişi için özel olarak dizayn edilmiş iç mekâna sahip uçağa yönelik FAA sertifikası, 2024’ün ilk çeyreğinin sonundan önce alınacak ve teslimatlar bundan hemen sonra başlayacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER