Amerikalı uçak imalatçısı Piper, Garmin Autoland ile M600 / SLS HALO güvenlik sistemi için Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA)’dan onay aldı.

Avrupa sertifikasının, Garmin Autoland sistemiyle büyük ilgi toplayan M600 / SLS uçağı için önemli bir kilometre taşı olduğunu söyleyen Satış, Pazarlama ve Müşteri Desteği Başkan Yardımcısı Ron Gunnarson, uçağın rekabetçi menzil, yük kapasitesi ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra olağanüstü satın alma ve işletme ekonomisine sahip olduğunu da belirtti.

Emniyet, Lüks, Destek (Safety, Luxury, Support/SLS) unsurlarını birleştiren ve otomatik iniş özelliğine haiz yeni HALO ™ Güvenlik Sistemiyle donatılan standart M600 SLS serisi, bugüne kadar 100’den fazla otomatik iniş demosu gerçekleştirdi. Tanıtım uçuşları hâlihazırda ABD pazarına 67 adet HALO donanımlı uçağın teslim edilmesinde önemli bir rol oynadı.

HALO Güvenlik Sistemine ve Garmin Autoland’a sahip ilk M600 SLS, bu yılın ikinci çeyreğinin sonlarında Avrupa tescili altında resmi olarak teslim edilecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER