Kanada’nın Ontario eyaleti için hava ambulansı ve kritik bakım taşıma hizmetleri sağlayıcısı Ornge, filosunu modernleştirmek ve vatandaşlarına temel hava tıbbi hizmetlerini sağlamak için 2026 ve 2030 yılları arasında on iki adet PC-12 tek motorlu turboprop uçağını teslim alacak.

Duyuru, Ontario Sağlık Bakanı Sylvia Jones tarafından 7 Kasım’da Ornge’nin Sudbury’deki üssünde düzenlenen bir basın toplantısında yapıldı.

Ornge şu anda, yeni PC-12’lerin satın alınmasıyla hizmet dışı bırakılacak olan sekiz Pilatus PC-12 NG’yi de içeren sabit ve rotor kanatlı uçaklardan oluşan bir filonun sahibi ve işletmecisi. Ornge, 2009’dan beri mevcut PC-12 filosunu işletiyor.

YILDA 20 BİN HASTA NAKLİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ornge Başkanı ve CEO’su Dr. Homer Tien, “Pilatus PC-12, Ontario’nun hava ambulans programında uzun yıllardır önemli bir rol oynadı. Performansı, çok yönlülüğü ve güvenilirliği, kuzeydeki birçok uzak Yerli topluluk da dâhil olmak üzere eyalet genelinde ulaşımda yüksek kalitede bakım sunmamıza yardımcı oldu. Filomuzun yenilenmesiyle birlikte bu uçağın hayat kurtarmamıza ve gelecek nesillere sağlık eşitliği sunmamıza yardımcı olmaya devam edeceğini biliyoruz.” ifadesini kullandı.

Ornge’nin Mississauga’da bulunan Operasyon Kontrol Merkezi, Ontario çapındaki 14 merkezde faaliyet gösteren Ornge tıbbi nakliyeleriyle ilgili tüm lojistiği koordine ediyor. Ornge, bir milyon kilometrekareyi aşan bir alanda 13 milyondan fazla kişiye hizmet veriyor. Kanada’nın en büyük hava ambulansı ve yoğun bakım kara ambulansı filosunu işleten Ornge, yılda yaklaşık 20 bin hasta nakli gerçekleştiriyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER