Pet Shop sektörü, günümüzde revaçta olan ve her geçen gün daha da önem kazanan sektörlerden biri. Kedi-köpek mamasından kuşyemine, kedi evinden kuş kafesine kadar pek çok ürünü hayvan severlerle buluşturan pet shop esnafı ise son zamanlarda büyük zincir marketlerin kendi pazarlarına el atmasından şikâyetçi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve yaklaşık yedi yıldır bu sektörde faaliyet gösteren Ramazan Çal, “Pet Shop sektörü günümüzün en cazip işlerinden biri, neredeyse herkes yapıyor. Mahalle marketleri, büyük zincir marketler, internet alışveriş siteleri bu pastadan pay almaya çalışıyorlar. Onların bu işten nemalanmaları küçük esnafı zor durumda bırakıyor, kazançlarının düşmesine neden oluyor.” ifadesini kullandı.

ÜNLÜ GİYİM MARKALARI KEDİ KÖPEK KIYAFETİ SATMAYA BAŞLADI

Öncesinde kargo şirketi sahibi olduğunu ve işler yolunda gitmeyince farklı bir sektöre geçiş yaptığını dile getiren Çal, “Hayvan sevgisinden kaynaklı bu iş yapmaya karar verdim. Süs balıkları, muhabbet kuşu, kanarya, papağan, kedi köpek pet malzemeleri, kafes, yem vs olmak üzere 5TL’den başlayıp 1500 TL’ye kadar ulaşan ürünlerimiz mevcut.” dedi.

“Bir de, bu ürün internette şu paraya sipariş edilebiliyor veya zincir marketlerde şu fiyata satılıyor. Sizde neden bu kadar pahalı?” diye serzenişte bulunan müşterilerimiz var. Ticaret Odası’nın bu duruma bir el atması ve pet shop esnafına destek olacak bazı önlemler almasını bekliyoruz.” diyen Ramazan Çal, “Biz kedi köpek kıyafetleri de satıyoruz. Şimdi ismini söylemeyeyim ancak ünlü giyim markalarından biri de bu kıyafetlerden satmaya başlamış. Dolayısıyla her geçen gün pastadan aldığımız pay giderek küçülüyor.” açıklamasında bulundu. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER