ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Amerika’nın Kuzey Kore’yle ilgili herhangibir olumsuzluk için hazır olduğunu söyledi.

Üç  gün boyunca Japonya’da temaslar sürdüren Mike Pence, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Savunma Bakanı Itsunori Onodera ve diğer üst düzey Hükümet yetkilileriyle görüştü. Ziyaretinin son gününde Tokyo yakınlarındaki Yokota Hava Üssüne giden ABD Başkan Yardımcısı buradaki birliklerde görev yapan yaklaşık iki bin Amerikan ve Japon askerine hitaben bir konuşma yaptı.

ABD’nin Kuzey Kore ile ilgili herhangi bir olumsuzluk için hazır olduğunu söyleyen Pence, Pyongyang’ın tehditleriyle başa çıkmak için “tüm seçenekler masada” uyarısı yaptı.

Üsteki C-130 hangarında bulunan iki F-35A Lightning II uçağının yanında konuşan ABD Başkan Yardımcısı, 1952’de Kore Savaşı’na katılan babası Yüzbaşı Edward Pence’den de övgüyle bahsetti. Bu sırada duygusal anlar yaşayan Pence, “Kısa bir süre sonra, babamın savunduğu ülkeye seyahat edeceğim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Resmi ABD delegasyonunu PyeongChang’daki 2018 Kış Olimpiyatlarına götürmek üzere bölgede olan Pence konuşmasının ardından Güney Kore’ye uçtu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER