İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük ticari havacılık fuarı ‘EBACE 2023’e katılan İtalyan uçak imalatçısı Tecnam, Samoa’daki operasyonlarını “Pago Wings” markası altında genişletecek olan Pacific Air Charters şirketine iki P2012 Traveler’ın ilk partisinin teslimatını duyurdu.

2003 yılından beri Hawaii’de faaliyet gösteren Pacific Air Charters, şimdiden iki Tecnam P2012 Traveler uçağı satın aldı. Bu teslimat, iki P2012 uçağı artı 23 ek seçenek siparişinin imzalanmasını takip ediyor.

P2012, Hawaii ve Samoa gibi küçük, kısa mesafeli pazarlar için özel olarak tasarlandı ve Tecnam Traveler, bu rotalara hizmet veren filoyu güncelleyecek.

DAĞLIK ARAZİ YAPISINDA İDEAL BİR SEÇİM

Konuya ilişkin açıklama yapan Pasific Air Charters şirketinin CEO’su Marshall Ashley, “Tecnam Traveler’ın Amerikan Samoası gibi pazarlar için özel olarak tasarlanmış üstün bir uçak olduğuna inanıyoruz. Bu uçaklar yepyeni, konforlu, emniyetli ve güvenilir. Onları Amerikan Samoası’nın yurt içi yolcularına sunmak için sabırsızlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tecnam’ın, Pago Wings yolcularına Amerikan Samoası uçuşlarında “sınıfının en iyisi” deneyimini sağlamak için Pacific Air Charters ile ortaklık yapmaktan gurur duyduklarını belirten P2012 – Özel Görev Platformu Satış ve İş Geliştirme Müdürü ve Deneysel Test Pilotu Francesco Sferra, ” Görev profili, bölgenin orografisi (dağlık arazi yapısı) ve coğrafi konumu, Traveler’ı küçük pistlerle donatılmış adalar ve atoller arasındaki su üstü bağlantılarda güvenliği ve konforu artırmak için ideal bir seçim haline getiriyor. Yolcular, üstün kabin konforunu, tüm koltuklardan muhteşem manzarayı ve klima gibi araç içi olanakları deneyimleyecek.” açıklamasında bulundu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER