Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Birileri başka bir Ankara düşünüyor. Ankara’nın köklü kurumlarını, devletin köklü kurumlarını İstanbul’a taşıyorlar, taşımayı hayal ediyorlar. Ankara’ya burun kıvırıyorlar. Çünkü bu Ankara’nın Gazi’nin Ankara’sı onun büyük vizyonu olduğunu biliyorlar. Ve cumhuriyetin kurucu kadrolarına duydukları husumetle cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerlerle yaşadıkları çelişkilerle bir aşındırmanın telaşı içindeler.” dedi.

Özel, tarihi Abidinpaşa Köşkü’nün dijital ve modern imkanlarla gençlere açılmasına teşekkür etti.

Aslına uygun olarak restore edilen Abidinpaşa Köşkü, teknolojik donanımlı bir müzeye dönüştürüldü.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde bugün gerçekleştirilen Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesinin açılış törenine; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin yedinci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin, Gamze Taşcıer, Zeliha Aksaz Şahbaz, Gül Çiftçi ve Koza Yardımcı, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, milletvekilleri ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Müzenin açılışında konuşan ve Ankara’daki CHP’li tüm belediye başkanlarından gurur duyduğunu dile getiren Özel, şunları kaydetti:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkûmdur” der. Bozkırın ortasında bir Avrupa başkenti yaratmış bir büyük vizyondan bahsediyoruz. Onun partisinde siyaset yapmanın onun partisinde üye olmanın gururunu hepimiz taşıyoruz.

Birileri başka bir Ankara düşünüyor. Ankara’nın köklü kurumlarını, devletin köklü kurumlarını İstanbul’a taşıyorlar, taşımayı hayal ediyorlar. Ankara’ya burun kıvırıyorlar. Çünkü bu Ankara’nın Gazi’nin Ankara’sı onun büyük vizyonu olduğunu biliyorlar. Ve cumhuriyetin kurucu kadrolarına duydukları husumetle cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerlerle yaşadıkları çelişkilerle bir aşındırmanın telaşı içindeler.

Herkese diyorum ki bir düşünün, insanlar nereden nereye gidiyorlar? Nerenin hayalini kuruyorlar? Göç alan kentler, ilçeler Cumhuriyet Halk Partisinin yönetiminde; insanların göç edip ayrılmak istediği yerleri başkaları yönetiyor. Peki, herkesi Çankaya’ya getirebilir miyiz? Herkesi Yenimahalleli yapabilir miyiz? Herkes Karşıyaka’da, Kadıköy’de oturabilir mi? Olmaz. Ama 31 Mart seçimlerinde eğer Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine oy verirseniz böyle halkçı belediye başkanları ve bu güzel hizmetler sizin beldenize, ilçenize, şehrinize gelebilir.

Onun için de yapılması gereken Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışına sahip olacak olan belediye başkan adaylarımıza Anadolu’nun dört bir yanında 976 ilçede 81 ilde oy vermektir. Biz her bir isimle gurur duyuyoruz. Bütün adaylarımıza kefiliz. Ayrıca ilk kez Cumhuriyet Halk Partili olacak belediyeler, mevcut başkanlarımızın deneyimlerinden yararlanacaklar, Kardeş Belediye uygulamalarından yararlanacaklar. Cumhuriyet Halk Partisinin Avrupa’daki, dünyadaki siyasi akrabalarının yönettiği kentlerle kardeş belediye olacaklar ve o kentler çok kısa zamanda Cumhuriyet Halk Partisinin yönettiği bu güzel kentlere benzemeye başlayacak. Böyle yeşil, böyle huzurlu, böyle dayanışma içinde kentler için tüm yol arkadaşlarımıza desteklerinizi bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Yetimin hakkını vermiyorlar

Töreni protokol sıralarından takip eden Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’ın yanına giderek kendilerine sarılan Sultan Güçlü adlı vatandaş, daha sonra haymanagazetesi.org internet haber sitesine yaptığı açıklamada; “Ben Aksaraylıyım. Gittim Mansur’a sarıldım, Kılıçdaroğlu’na sarıldım, bunlar bizim canlarımız. Ne diyeyim artık canımıza yetti. (Torunlarını göstererek) Bunlar yetim. Yetimin, askerlerimizin, bütün insanlarımızın hakkını vermiyorlar. Milletvekilleri dörder beşer maaş alıyor. Bizler 10 bin lira için sıraya diziliyoruz. Bağıra bağıra söylüyorum. Bak bu çocuk engelli, engelli maaşını bile alamıyor. Babasının maaşı neymiş 200 TL fazlaymış. Bu çocuğa para istiyoruz, iş istiyoruz, oyumuzu Mansur’a vereceğiz.” ifadesini kullandı. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER