Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ziyaretçileri robotik ve yapay zekâ konseptiyle karşılıyor.  

Bugün başlayan ve 3 Eylül’e kadar Ankara Etimesgut Havalimanı’nda devam edecek olan TEKNOFEST Ankara’daki ODTÜ standında birbirinden ilgi çekici aktiviteler ve etkinlikler katılımcıları bekliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kübra Erden, “ODTÜ bu yıl TEKNOFEST’e robotik ve yapay zekâ konseptiyle geldi. Bu kapsamda stant alanımızda birçok teknolojik cihazımız mevcut. ODTÜ Robot Topluluğu ROMER gibi birimlerimiz de destek veriyor. Aynı zamanda Formula takımımızın yaptığı ilk elektrikli aracımızı sergiliyoruz, yarış arabalarımızı sergiliyoruz. Birçok robotik teknolojiyi görmek için ODTÜ standına gelebilirsiniz.” ifadesini kullandı.

TEKNOFEST’i ziyaret eden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, ODTÜ standında akademisyenler ve öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

ROMER NE İŞ YAPAR?

Farklı disiplinlerin bir arada çalışmasını teşvik eden ODTÜ Robotik ve Yapay Zeka Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ROMER), ülkemizde robotik araştırmalarının yaygınlığını ve kalitesini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde artırmayı hedefliyor.

Robotik yaz okulları düzenleyerek robotikte STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) faaliyetlerini desteklemenin yanı sıra lisans düzeyinde alana ilgiyi artıracak eğitim ve araştırma faaliyetleri yürüten ROMER, altyapıyı, bilimsel deneyler için donatılmış iç ve dış alanlarla destekliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER