Rusya Savunma Bakanlığı; Rus hava güçlerinin İdlib’te Nusra Cephesinin ana komuta karargahlarından birini imha etmesiyle aralarında ileri düzeyde elebaşlarının da bulunduğu 60’tan fazla teröristin yok edildiğini belirtti.

Rus Savunma Bakanlığının resmi sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov bugün yayınladığı bültende; Rus askeri istihbaratının dün Nusra Cephesinin ileri düzey komutan ve elebaşlarının toplanacaklarını dakik bir şekilde tespit ettiğini belirtti. Konashenkov söz konusu istihbarat bilgileri üzerine iki Rus savaş uçağının toplantının olacağı karargahı imha ettiklerini ifade etti. Operasyonda Nusra Cephesi liderinin yardımcısı dahil Nusra Cephesinin önde gelen 12 komutanın öldürüldüğünü açıklayan Konashenkov, aynı zamanda karargah ve civarında bulunan 50 teröristin daha yok edildiğini belirtti.

Konashenkov bunun yanı sıra Nusra Cephesi lideri ‘Ebu Muhammed el Golani’nin de ağır yaralandığını, kolunu kaybetmesiyle birlikte sağlık durumunun kritik olduğunun tespit edildiğine dikkat çekti ayrıca 9 teröristin de yaralandığını vurguladı.

Rus askeri sözcü; Rusya’nın Suriye’de Rus güçlere saldırı eylemlerine bulaşan terör örgütlerine karşı bu gibi nitelikli eylemlerini sürdüreceğinin altını çizdi.

CEVAP VER