ABD’li Textron Havacılık Şirketi, ünlü NASCAR pilotu Martin Truex Jr.’ın uçağını modifiye etti.

Monster Energy NASCAR Cup Serisi yarışlarında 78 numaralı Furniture Row – Toyota ile yarışan usta sürücü sahip olduğu Beechjet 400A’nın aviyoniklerini Tampa servis merkezinde  Garmin G500’e yükselttirdi.

Martin Truex Jr. daha önce de Hawker 400XPR yükseltme paketini satın alarak uçağına orjiinal Hawker kanatçıkları taktırmış ve tam bir iç ve dış yenileme işlemi gerçekleştirmişti.

Truex Jr. çok sevdiği uçağını sezon boyunca yılda 36’dan fazla NASCAR etkinliğine seyahat etmek amacıyla kullanıyor.

400XPR Yükseltme paketinde neler var?

Hawker 400XPR yükseltme paketinde; uçağa orjinal Hawker kanatçıklar takılıyor. Yeni Williams FJ44-4A-32 motorlarla güçlendirilen uçağın menzili yüzde 33 oranında artıyor. Bu yükseltme paketiyle uçak 4 yolcusuyla birlikte 5 bin fit yüksekliğinde 30°C sıcaklıktaki bir havaalanından kalkarak 1,970 deniz mili menzile ulaşabiliyor. Yeni motorlar, maksimum kalkış ağırlığında uçağın 19 dakika içerisinde 45 bin fit uçuş irtifasına (FL450) çıkmasını sağlıyor.

Yenileme işleminde uçağın mevcut Rockwell Collins Pro Line 4 aviyonikleri korunabildiği gibi Rockwell Collins Pro Line 21 veya Garmin G5000 aviyonikleriyle değiştiriliyor. Ayrıca uçağın dış boyası ve iç kabini yenileniyor.

Ünlü NASCAR Pilotu Martin Truex Jr. bir yarışın ardından kutlama yaparken

CEVAP VER