Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim bugün öğlen saatlerinde Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Kirill Molodtsov başkanlığında Suriye’yi ziyaret eden ve Rus muhtelif alanlarda faaliyet gösteren şirketlerden oluşan bir heyeti kabul etti.

İkili ilişkileri karşılıklı çıkarlar doğrultusunda muhtelif alanlarda geliştirme olanaklarının ele alındığı görüşmede; yedi yıla yakın süredir devam eden bu savaşta bir kısım dış güçlerin desteği ile terörün yol açtığı yıkımı kaldırma ve yeniden yapılandırma sürecinde Rusya’nın bulunabileceği katkılar masaya yatırıldı.

Görüşmede ayrıca önümüzdeki birkaç gün içinde Rusya’da düzenlenecek Suriye Rusya karma komitesi toplantılarına yapılan hazırlıklar da ele alındı.

Muallim Suriye ve halkının maruz kaldığı terör savaşının son faslının yaşandığına dikkat çekerken, Suriye’nin müttefikleriyle birlikte vatan topraklarının her karışını terörden kurtarıp güvenlik ve egemenliği sağlama kararlılığının bir kez daha altını çizdi.

Rus heyet başkanı Molodtsov Suriye ziyaretinden amacın Suriye hükümeti ile bütünsel temaslarda bulunma ve ikili ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek olduğunu belirtti. Molodtsov Rusya hükümeti ve halkının Suriye’ye gereken her destek ve yardımı sağlamaya devam edeceğinin de bir kez daha altını çizdi.

CEVAP VER