Japon Mitsubishi şirketinin geliştirdiği bölgesel uçak MRJ bir müzeye kavuşuyor.

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) 30 Kasım’da Japonya’nın ilk yolcu jeti MRJ (Mitsubishi Regional Jet) için hazırlanan “MRJ Müzesi”ni ziyarete açacak.

Müze, Komaki Güney Fabrikasının yakınına inşa edilen yeni MRJ son montaj hangarının beşinci katında 1,150 m2’lik bir alanda faaliyet gösterecek.

Ziyaretçilerin 30 Kasım’dan itibaren MRJ üretiminde kullanılan modern teknolojileri deneyimleme imkanı bulacakları müzenin biletleri 31 Ekim’de satışa çıkarıldı.MRJ’NİN ÜRETİM SÜRECİ İZLENEBİLECEK

MRJ gövdesinin ve motorlarının tam boyutlu maketlerini (mock-up) görme imkanı bulacak olan ziyaretçiler yeni jetin ölçeği hakkında bilgi sahibi olacaklar.

MRJ’nin gerçek üretim süreci, binanın ikinci katından görülebilecek.

Ziyaretçiler, Japon Bölgesel Uçağının geliştirilmesinden üretimine kadar geçen süreçle ilgili birçok fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezme imkanı bulacaklar.850’DEN FAZLA RÜZGAR TÜNELİ TESTİ YAPILDI

MRJ Müzesi‘nde ayrıca, imalat testlerinde kullanılan gerçek kanat ve kuyruk test parçaları incelenebilecek. İlk tasarımda kullanılan motor ve pilonun ahşap modelleri görülebilecek. MRJ için uygulanan 850’den fazla rüzgar tüneli testinde kullanılan gerçek modeller sergilenecek. Uçağın üretiminde kullanılan gerçek parçaların sergilendiği bir bölümün de bulunacağı müzede MRJ’de kullanılan 1 milyondan fazla parça ve malzemenin üretim aşamaları izlenebilecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER