Havaların soğumasıyla birlikte sobalarda ve şöminelerde ısıtma amacıyla kullanılan yakacak odun talebi arttı. Bu durum kış sezonunda yaşanan yoğunlukla birlikte motorlu ağaç testerelerinde piyasanın canlanması anlamına geliyor.

Motorlu testere sektöründe Türkiye’de hizmet vermeye başlayan ilk firmalardan biri Ankara Posta Caddesindeki Akyol El Aletleri Bahçe Malzemeleri şirketi olmuş. Kökleri 1958 yılına kadar uzanan aile şirketi yaklaşık 65 yıldır faaliyet gösteriyor. Üç kuşaktır aynı işi sürdüren firmada bayrağı ailenin genç üyesi İlker Akyol devralmış.

BENZİNLİ-ELEKTRİKLİ-ŞARJLI MODELLER VAR

İlk kurulduğunda Alman Dolmar ve İtalyan Alpina markalarının distribütörlüğünü alan firma zaman içinde; Husqvarna, Stihl, Echo, Hyundai ve Oleo-Mac markalarını da ürün portföyüne katmış.

“Sektörde kış ayları, genelde insanların kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sezonun en yoğun olduğu zamandır.” diyen firma yetkilisi Mehmet Göloğlu’na göre bağ bahçe işleri yapanlar ilkbaharda ağaçların budanmasında, inşaatçılar da kalıp işlerinde motorlu testere kullanıyorlar. Dünyaca tanınmış pek çok markanın ana bayiliğini üstlenen şirketin satışını yaptığı tüm ürünler yurt dışından ithal ediliyor.

Testere boyu 25-60 cm arasında değişen ve benzinli, elektrikli ve akülü modelleri bulunan motorlu testerelerin fiyatlarına gelince;

Benzinli: 2.500 – 30 bin TL

Elektrikli: 1.600 – 10 bin TL

Şarjlı: 1.500 TL – 15 bin TL arasında değişiyor. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER