Uluslararası Havacılık Federasyonu FAI tarafından Arjantin’de düzenlenen F3A Akrobasi Model Uçak Dünya Şampiyonası sona erdi. Türk Milli Takımı yarışmayı 11’nci sırada tamamladı.

4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Villa Gesell Havaalanında gerçekleştirilen müsabakalara 26 ülkeden 60 model uçak pilotu katıldı.

Bireysel şampiyon – Japon pilot Tetsuo Onda

Bireysel genel klasmanda 29 yaşındaki Japon Tetsuo Onda altın madalya kazandı. Fransız Christophe Paysant-Le Roux gümüş madalyanın sahibi olurken ABD’li Jason Shulman üçüncü sırada yer aldı.

1’nci ABD – 2’nci Japonya – 3’ncü Fransa takımları kürsüde

ABD TAKIMI İLK SIRADA

Altın madalyaya hak kazanan ABD, takım halinde şampiyon olurken Japonya ikinci sırada yer aldı. Bronz madalya Fransız takımının oldu.

Ahmet Eryıldırım, Serdar Salta, Tamer Abaşlıoğlu’ndan oluşan Türk Milli Takımı 26 takım arasında 11’nci olma başarısı gösterdi.

Ahmet Eryıldırım, Serdar Salta ve Tamer Abaşlıoğlu’ndan oluşan Türk Milli Takımı uçaklarıyla

SERT HAVA ŞARTLARINDA MÜCADELE

Yarışmaya ilişkin görüşlerini belirten Ahmet Eryıldırım, “Bir öz eleştiri yapmam gerekirse, buradaki hava şartlarının bu denli sert olacağını tahmin edememişim. Uygun olmayan bir donanımla mücadele etmeye çalıştım. Daha iyisini yapmak isterdim.” dedi.

Tamer Abaşlıoğlu’nun uçağı bu şekilde bulundu

ABAŞLIOĞLU’NUN UÇAĞI  BULUTA GİRDİ

Ön elemelerin 4’ncü raundunda hava şartlarının kötü olması ve yarışmanın hiç başlamaması bekleniyordu. Sabah saatlerindeki şartlar beklenenden iyi olunca yarışmaya başlandı. Yaklaşık bir saat sonra uçağını havalandıran Tamer Abaşlıoğlu, alçalan ve yoğunlaşan bulutlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Altıgenin üst bacağında buluta giren uçak bir daha görülemedi. Arjantinli görevlilerin aracıyla uçağı bulmaya giden ekip mucize eseri uçağı buldu. Yaklaşık 1.4 km uzakta düşen uçağın ağır hasar gördüğü anlaşıldı. Enteresan olan, rölantide bir uçağın nasıl 1 km den fazla gidebildiği idi. Bu olaydan sonra yarışma durduruldu ve tekrar başlamadı. Tüm uçuşlar ertesi güne ertelendi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Ahmet Eryıldırım, Serdar Salta ve Tamer Abaşlıoğlu’ndan oluşan Türk Milli Takımı seremonide
Yarışma sonuçları

ŞAMPİYONA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

 

CEVAP VER