Polonya’da düzenlenen  U23 Dünya güreş şampiyonasında Kadınlar müsabakaları sonunda 48 kiloda   Ritu Rıtu’yu  (IND) finalde 4-4 sona eren maçta sayı averajıyla yenerek Dünya şampiyonu olan Evin Demirhan ve kadın milli takımımız yurda döndü. Akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havaalanına inen kafile daha sonra toplu fotoğraf çektirdi. 

İlk turda  Belarus Kseniya STANKEVICH ’i 6-6 , 2. Turda  Japonya’dan Rina OKUNO’yu  3-1,  yarırı finalde  Azeri Türkan Nasırova’yı 7-3 mağlup eden  sporcumuz finalde de Ritu Ritu’yu 4-4’lük maçın ardından puan üstünlüğü ile mağlup etmiş ve Dünya şampiyonu olmuştu.

HEDEFİM OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Şampiyonada  gösterdiği üstün performansla herkesin büyük takdirini toplayan milli sporcumuz Evin Demirhan çok mutlu olduğunu belirterek “Son Dünya şampiyonasında üçüncü olmuştum. Burada hedefim kesinlikle altın madalyaydı ve bunu başardığım için çok mutluyum. Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat şampiyonluğudur. Ben de zirveye yani olimpiyat şampiyonluğuna ulaşmak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bu başarımda emeği geçen antrenörlerime, aileme ve federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Onların desteği ile inşallah Olimpiyat madalyası da alacağım” şeklinde konuştu.

CEVAP VER