Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin gerçekleştirdiği “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları”nın 4’ncüsü için Kütahya İlinde buluştuk. Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ve 50’ye yakın gazeteci arkadaşımızla birlikte Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın misafiri olarak Kütahya’da üç güzel gün geçirdik.

Gezimiz boyunca bizlere eşlik eden Kütahya İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ve Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Uzmanı Fatma Akcan Budak bizimle yakından ilgilendiler.

İki gece ve üç gün geçirdiğimiz Kütahya’da konakladığımız yer Yoncalı bölgesindeki Yoncalı Termal Otel ve Spa oldu. Şehir gürültüsünden uzakta, pırıl pırıl bir mekân inşa edilmiş. Doğal kaynağından çıkan 38 derece santigrat sıcaklıktaki termal su birçok hastalığı iyi edecek cinsten, otel personeli de cana yakın. Termal havuza girmek isteyenler için odanızda bornoz dahil her şey mevcut. Şunun için söylüyorum, biz gittiğimizde Ramazan Bayramı arifesiydi. Lobide zaman geçirirken ister istemez oteli arayan müşterilere cevap veren personelin konuşmalarına kulak misafiri olduk. Personelin verdiği cevaplarda müşterilerin ilk olarak tesiste yer olup olmadığını, daha sonra oda ücretlerini ve son olarak da termal otele gelirken yanlarında neler getirmeleri gerektiğini sorduklarını anlayabiliyorduk. 4 yıldızlı bu otelin gecelik konaklama ücretleri ortalamanın biraz üzerinde olsa da verilen her kuruşa değeceğini düşünüyorum.

Telefonla arayan müşterilerin en çok sordukları sorulardan biri olan “Yanımızda ne getirelim?” sorusuna otel çalışanı her seferinde “Burada havlu, bornoz vs. her şey mevcut ekstra bir şey getirmenize gerek yok” diye cevapladı. Tabii ki giderken mayonuzu, yüzme gözlüklerinizi ve bonenizi de yanınıza almanız en iyisi olur.

Ben de bir kaplıcaya ilk kez giden biri olarak oldukça heyecanlıydım. Normalde gece saat 23.30 gibi kapanan kadın/erkek karma termal havuz kültür sanat muhabirleri derneğinin üyeleri için önce saat 00.00’a sonra 00.30’a kadar uzatıldı. Pek çok arkadaşımız bu imkândan faydalandı. Bu arada otelin kadın temizlik görevlisi soyunma dolaplarını, duşları, havuz kenarını aklınıza neresi gelirse yıkayıp süpürerek gün sonu temizliğini yapıp havuzu bir sonraki güne hazırladı.

Ben de Ankara’dan aldığım ve ilk kez kullanacağım numaralı yüzücü gözlüklerimi ve bonemi takarak 38 derecelik termal havuza kendimi bıraktım. Ankara-Kütahya arası uzun bir yolculuk ve gün boyu Kütahya’nın kültürel, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmaktan biraz yorgun düşmüş olsak da havuza girer girmez adeta yeniden şarj olduğumu, bütün yorgunluğumun geçtiğini hissettim. Havuzun bir kenarında şelale gibi akan iki devasa musluktan birinin altına girip cep telefonuyla video çektim. Bir süre yüzüp çıktığımda çektiğim videoyu inceledim. İlk gördüğümde oldukça şaşırdım desem yanlış olmaz. Çünkü bu tip görüntüleri dünya ve olimpiyat yüzme şampiyonalarında görmeye alışıktık. İlk olarak da aklıma ABD’li ünlü yüzücü Michael Phelps geldi. Videoyu Michael Phelps vs etiketiyle sosyal medyada hemen paylaştım ve olumlu geri dönüşler aldım.

Ülkemizi ziyarete gelen dünyaca ünlü pek çok isim detoks amacıyla çeşitli Spa ve kaplıca merkezlerine geliyorlar. Bildiğim en son örnek İngiliz model Kate Moss’un Marmaris’teki bir tesise sağlık kürü amacıyla geldiğiydi.

Umarım 4 ve 5 yıldızlı tesis sayısı ve yatak kapasitesi her geçen gün artan Kütahya’da şifalı kaplıca/kaynak sularının bulunduğu Yoncalı bölgesine de dünyaca ünlü isimler ve belki de Michael Phelps’de uğrar ve kentin uluslararası tanıtımına olumlu katkı yapar diye düşünüyorum.

CEVAP VER