Dünya Güreş Şampiyonasının ilk gününde Türkiye adına mindere çıkan milli güreşçimiz Metehan Başar Dünya Şampiyonu oldu.

Dünya Güreş Şampiyonası Fransa’nın başkenti Paris’te Grekoromen branşında 71, 75, 85 ve 98 kilolarında yapılan müsabakalarla başladı. 52 ülkenin katıldığı şampiyonada yapılan müsabakalar nefes kesti.

ALTI RAKİBİNİ DEVİRDİ

İlk gün yapılan müsabakalarda geçtiğimiz aylarda Avrupa Şampiyonluğunu kıl payı kaçırarak gümüş madalya kazanan milli güreşçimiz Metehan Başar Eleme turunda Belaruslu rakibini, 1/16 turunda Kırgızistanlı rakibini, 1/8 turunda Bulgar rakibini, çeyrek finalde Gürcü rakibini ve yarı finalde de Rus rakibini devirerek finale kadar yükseldi. Büyük bir başarıya imza atan Metehan, akşam seansında Alman rakibi Denis Maksymilian Kudla’yı da yenerek altın madalyaya uzandı.

FATİH CENGİZ BRONZU KIL PAYI KAÇIRDI

75 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Fatih Cengiz ise ilk maçında karşılaştığı Rus rakibi Aleksandr Chekhırkın’e karşı önde götürdüğü maçı son saniyelerde verdiği puanlarla 8-5 yenildi. Daha sonra Fatih,  rakibinin finale yükselmesiyle birlikte repesaj maçına çıkma hakkı elde etti. İlk repesaj maçında karşılaştığı Çekli rakibini 2-1 geçen Fatih, ikinci repesaj maçında Çinli rakibini yendi. Fatih, üçüncülük maçında karşılaştığı Macar rakibi Tamas Lorincz’e 2-1 yenildi ve Dünya beşincisi oldu.

98 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Fatih Başköy ABD’li rakibine ve 71 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Murat Dağ ise Japon rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti.

CEVAP VER