Zengin kostüm çeşitleriyle başta tiyatrolar olmak üzere çok geniş bir kesime hitabeden “Kostüm Evi” yeniden faaliyete geçti. Kostüm Evi’ni haymanagazetesi.org internet haber sitesine değerlendiren mekânın işletmecisi Nalan Erdoğan, atıl kalmış 30 yıllık bir kostüm evini hızlı bir şekilde yeniden Ankaralıların hizmetine sunduklarını söyledi.

Hobisi işi oldu

Erdoğan, “Ankara halkının unutmaya başladığı Kostüm Evi’ni yeniden canlandırıyoruz” dedi.

Tüm hobileri ve tecrübelerinin bir araya geldiği bir mekâna işletmeci olduğu için çok mutlu olduğuna vurgu yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kleopatra’dan Şeyh Edebali’ye kadar her şey

“Burası “Kostüm Evi”, sahibi eski tiyatrocu Kenan Halis Kızıldağ. İşletmesini bana verdi, yeniden canlandırıp zenginleştirmeye çalışıyorum. 30 yıllık bir kostüm evi, ben işletmesini yeni aldım, beş ay önce.

Kostüm çeşitliği, güzelliği ve aksesuarları ile çok zengin. Sadece birkaç sene işletmekte zorlanılmış. Eleman sıkıntısı ve iş yoğunluğu nedeniyle atıl kamış. Ankara’nın hizmetine hızlı bir şekilde tekrar girdik. Ankara halkının unutmaya başladığı Kostüm Evi’ni yeniden canlandırıyoruz.

Buradaki zengin ürün çeşitlerimizle sadece tiyatrolara değil ilkokullara, kreşlere, özel partilere, mezuniyet törenlerine hizmet veriyoruz.

Sıhhiye, Süleyman Sırrı Caddesi 12/6 adresindeki 3+1 daire içinde; ilkçağ, ortaçağ, taş devri, masal kahramanları, film kahramanları, palyaçolar, kavuklar, kaftanlar, miğferler, şapkalar, peruklar, maskeler, animasyon maskotları vs. mevcut.

Ayrıca halk oyunları, çeşitli orman hayvanları, mezuniyet cübbeleri, meslek cübbeleri gibi pek çok çeşidimiz var. Birkaç eksiğimiz olsa da onları da kısa zamanda üretip ya da edinip faaliyete geçireceğiz. Eksik derken, beden eksiğimiz ve renk eksiğimiz var. Mesela pelerinin küçük boyu, büyük boyu var orta boyu yok ya da sarısı, mavisi var yeşili yok gibi eksiklerden bahsediyorum.”

Şu an Kleopatra’dan Şeyh Edebali’ye kadar her şeyi uygulayabildiklerine vurgu yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yılın belli dönemleri yoğun geçiyor

“Sadece bir odada yaklaşık 700-800 ürün var diyebilirim. Günlük kiralama ücretimiz 200 lira. Bunun içinde aksesuarı dâhil. Yani asa, taç gibi aksesuarları biz veriyoruz. Günlük 200 TL denmesine rağmen üç gün müsaade ediyorum.

Bu ara 18 Mart Çanakkale askerleri üzerine çalışıyoruz. Bir yandan da 23 Nisan kıyafetleri için rezervasyon alıyorum. Yılın belli dönemleri çok yoğun oluyor. Noel gibi, Halloween Cadılar Bayramı gibi.

Tekstil sektöründe çalıştım

Kariyerinin başında 15 yıllık devlet memuriyeti bulunduğunu ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

“Aynı zamanda tasarımcıyım. İstanbul’da tekstil sektöründe değişik yerlerde çalıştım. Beymen’e bile pul, boncuk tasarlattım, işlettim. Mahalle kadınlarına işletip Beymen’e ve diğer büyük firmalara ürün çıkarıyordum. Pandemiden önce Ankara’ya geldim. Burada da aynı işi kurmak üzereyken evlere kapandık. Pandemi boyunca tasarımlara, kermeslere devam edip geçimimi sağlıyorken Kenan hocayla tanıştım ve hayatım değişti. Tüm hobilerim ve tecrübelerimin bir araya geldiği bir mekâna işletmeci oldum. Ruhen aradığımı buldum sanki, çok mutluyum.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER