Mogan Gölü kıyısında bir akaryakıt istasyonunda mola veren ve bisikletle çıktığı dünya turu hakkında haymanagazetesi.org internet haber sitesine açıklamalarda bulunan Fransız gezgin Ervin Espock, Yolculuğu boyunca birçok sürprizle karşılaştığını söyledi.

Ordudan ayrılıp dünya turuna çıktı

Fransa’nın şampanya diyarı Reims’teki evinden yola çıkan Espock, “Bu yolculuk sayesinde hayatın değerini gerçekten anladım ve çok şanlıyım.” dedi.

Fransız Ordusu’nda geçen beş yıllık profesyonel askerlik döneminde dünyanın çeşitli ülkelerinde görev yaptığına, yüzlerce paraşüt atlayışı gerçekleştirdiğine değinen ve ordudan ayrılarak dünya turuna çıkmaya karar verdiğine vurgu yapan Espock, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir sonraki durak Kapadokya

“Adım Ervin Espock, Fransız bir gezginim. 36 yaşındayım ve bisikletimle dünyayı dolaşıyorum. Yolculuğuma 2 Eylül 2023’te başladım ve Fransa, İsviçre, İtalya, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan geçtim. Şu anda burada, ülkenizdeyim ve ülkenizi seviyorum, kültürünü seviyorum, halkın misafirperverliğini seviyorum, Türkiye’yi seviyorum.

Şu an doğal güzellikleriyle ünlü Kapadokya’yı ziyarete gidiyorum. Oradan Mersin’e geçeceğim. Ardından tekneyle Kıbrıs’a ve oradan da Mısır’a ulaşmayı daha sonra Suudi Arabistan’a geçmeyi planlıyorum, dünya turuma böyle devam edeceğim.”

Dünya Turu New York’ta sona erecek

Fransız gezgin Espock, dünya turu rotasının kalan kısmı hakkında bilgi verirken de şunları söyledi:

“Yolculuğumun geri kalanında Umman, BAE, Kuveyt, İran, Pakistan, Hindistan ve Uzak Doğu rotasında pedal çevireceğim. Japonya’ya ve oradan da Papua Yeni Gine’ye ulaşacağım. Daha önce iki yıl yaşadığım için Avustralya’ya uğramayacağım. Yeni Zelanda’dan Güney Amerika’nın en uç kısmında, Arjantin sınırları içinde yer alan Ushuaia’ya geçip, oradan Orta ve Kuzey Amerika’ya doğru sürdüreceğim yolculuğumu ABD’nin New York kentinde noktalayacağım. Oradan da uçakla Fransa’ya geçip Reims kentindeki evime döneceğim.”

Genellikle çadırda konaklıyorum

Şehir merkezlerinde otelde konakladığını, uzun yolda ise mola vererek çadırda kaldığını ifade eden Espock, sözlerini şöyle tamamladı:

“Normal bir günde 80-100 km kat ediyorum. Ancak arızalanan GPS cihazı nedeniyle bugün toprak yollardan ve Ankara’nın inişli çıkışlı arazilerinden geçmek durumunda kaldım. Bu nedenle ancak 36 km yol alabildim.” (kaynak:haymanagazetesi)

CEVAP VER