A Milli Erkek Takım Menajeri Kerem Tunçeri, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenecek EuroBasket 2017’de taraftar desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.

İtalya’nın Bormio kentinde Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Ay Yıldızlılarımızda A Milli Erkek Takım Menajeri Kerem Tunçeri, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenecek EuroBasket 2017’de taraftar desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.

İlk olarak Türkiye Basketbol Federasyonu’nda göreve başlama süreciyle ilgili olarak bilgi veren A Milli Erkek Takım Menajeri Kerem Tunçeri, “Geçtiğimiz yıl basketbolu bıraktım. İşin yöneticilik sürecini de her zaman düşünüyordum. Hidayet Türkoğlu’nun Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olmasıyla yeni bir oluşuma girdik. Ben de bu ekibin parçası oldum. Sonuçta hepimiz eski arkadaşız. Çok da güzel bir ekibimiz oldu. Önümüzde ev sahipliğimizde bir Avrupa Şampiyonası var. Onun hazırlıklarına devam ediyoruz” dedi.

Oyuncular Çok İyi Çalışıyor
A Milli Takım’da bu yıl yönetici olarak ilk tecrübesini yaşayacak olan Tunçeri, “Benim ilk tecrübem olacağı için heyecanlıyım. Sonuçta çok büyük bir sorumluluk var. Kendi evimizde düzenlenecek bir turnuva olacak. Beklentiler de çok fazla. Ama tabii ki jenerasyon geçişi yaşıyoruz. Kolay olmayacak… Ama çocuklar çok iyi çalışıyorlar ve çok da istekliler. Biz mücadele edip, sahada en iyi şekilde kalmak istiyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın; sonuna kadar mücadele edecek bir takım olacağız” diye konuştu.

Ev sahipliği yaptığımız 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonalarından çok büyük keyif aldıklarını belirten tecrübeli basketbol adamı, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “2001 yılında biraz bireysel performanslar ön plana çıkmıştı. 2010 yılında da takım olarak müthiş basketbol oynamıştık. Finale kadar yenilmeden gittiğimiz bir turnuva oldu. Yaşadığımız o heyecan ve hissiyat hiçbir şeye değişilmez. İnşallah arkadaşlarımız bu turnuvada da çok iyi mücadele edecek. İlk hedefimiz elbette gruptan çıkmak olacak. Sonrasında da turnuvada devamına bakacağız.”

İlk Maçlar Çok Önemli
EuroBasket 2017’de taraftar desteğinin önemli olduğunun altını çizen A Milli Erkek Takım Menajeri Kerem Tunçeri, “Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Bizi taraftarlarımız ilk maçtan itibaren hiçbir şekilde yalnız bırakmayacaklardır. Bu tip turnuvalarda ilk maçlar önemlidir. Ama her türlü sonuçlar da olabilir. Ancak biz taraftarlarımızın her şekilde arkamızda olacaklarını biliyoruz” dedi.

Fizik olarak 1-2 yıl daha oynayabilecek durumda olmasına karşın yöneticilik kariyerine başlamaktan memnun olduğunu kaydeden Tunçeri, “Basketbolu 38 yaşında bıraktım. Birkaç sene daha oynayabilme şansım olsa da işin yöneticilik tarafına geçtim. Şimdi arkadaşlarımızla birlikte genç oyunculara tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyorum. İşin bu tarafı da gerçekten keyifli” açıklamasında bulundu.

Bormio Kampını Bizler de İyi Biliriz
Son olarak EuroBasket 2017’de Ay Yıldızlılarımızı destekleyecek taraftarlara mesaj veren A Milli Erkek Takım Menajeri Kerem Tunçeri, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Taraftarlarımız bizleri yalnız bırakmayacaklardır. Bu konuda hiç şüphemiz yok. Bormio kampını bizler de çok iyi biliriz. Antrenmanlar çok zorlu geçer. Birkaç gün sonrasında ağrılar-sızılar başlar. Onlar da farkındalar. Ama çalışmalar keyifli geçiyor. Herkes sorumluluğunun bilincinde. Sakatlıksız bir turnuva diliyorum.”

CEVAP VER