Japon Sivil Havacılık İdaresi (JCAB), ABD’li Textron Havacılık’tan Cessna Citation Longitude iş jeti satın aldı. 2021’de teslim edilmesi planlanan süper orta büyüklükteki iş jeti, uçuş incelemesi ve kalibrasyon görevleri için yapılandırılarak JCAB’ın beş uçaktan oluşan Citation CJ4 filosuna katılacak.

6.480 km uçuş menziline sahip Longitude iş jetinin JCAB görev profilini genişletmesini sağlayacağını belirten Textron Havacılık Başkan Yardımcısı Bob Gibbs, “Gelişmiş performans, geniş kabin ve uçağın gelişmiş yetenekleri Japon Sivil Havacılık İdaresi’ne hava alanlarının ve hava yollarının operasyonel bütünlüğünü sağlamada yeni bir etkinlik ve verimlilik düzeyi kazandıracaktır.” dedi.

Her biri 3.500 kg itme gücüne sahip bir çift Honeywell HTF7700L turbofan motorlu ve Garmin G500 donanımlı uçak 890 km/saat seyir süratine ve tam depo 726 kg yakıt kapasitesine sahip.

ILS SİSTEMİNE KRİTİK DOĞRULAMA

Longitude iş jeti, Oslo merkezli Norwegian Special Mission firmasının tasarladığı UNIFIS 3000-G2 uçuş kontrol ekipmanı ile donatılacak. Bu araç, uçağın Aletli İniş Sistemi Kategori I, II ve III yaklaşımları, karada konuşlu takviye sistemler ve taktik hava seyrüsefer sistemleri gibi seyir ekipmanlarının “kritik doğrulamasını” gerçekleştirmesini sağlıyor.

Eylül ayında ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA)’dan Longitude tip sertifikası alan Textron Havacılık, ilk uçağını ismi belirtilmeyen bir müşteriye Ekim ayında teslim etmişti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER