Japon hava fotoğrafçısı Katsuhito Tokunaga 2000+ jet uçuş saatine ulaştı. 40 yıllık hava fotoğrafçılığı kariyerinde iki bininci jet uçuş saatini tamamlayan Japon askeri havacılık fotoğrafçısı Katsuhito Tokunaga ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Polonya/Poznan’da kaplan amblemli filoların buluştuğu NATO Tiger Meet Tatbikatı esnasında 2 bin jet uçuş saatine ulaşan Japon fotoğrafçı başarı sertifikası ve özel bir armayla ödüllendirildi.

‘Su Takı’ töreniyle karşılanan Tokunaga’nın F-16D uçağıyla 21 Mayıs’ta gerçekleştirdiği uçuşta pilot koltuğundaki isim Polonya Hava Kuvvetlerinden Albay Pawel Marcinkowski oldu.

“T-33A SHOOTING STAR” İLE BAŞLAYAN KARİYER

13 Ocak 1957 doğumlu “Katsu” lakaplı usta fotoğrafçı kariyerine bundan 40 yıl önce 1978 yılında ABD Hava Kuvvetlerine ait bir T-33A Shooting Star’ın arka koltuğunda başladı. 50’den fazla ülkede 75 farklı uçak tipinde uçan Tokunaga NATO Tiger Meet-NTM kıdemli fotoğrafçısı olma unvanını da elinde bulunduruyor.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ İÇİN DE UÇTU

Katsu, geçtiğimiz yıllarda Türk Hava Kuvvetleri için de uçmuştu. Çektiği fotoğraflar ile Hava Kuvvetleri için özel bir takvim hazırlanmış, ayrıca fotoğraflar imaj çalışmalarında da kullanılmıştı.

Havadan havaya gerçekleştirdiği fotoğraf çekimleriyle teşkilatın yıllık kataloglarına önemli katkı sağlayan Tokunaga çok sayıda sivil ve askeri uçak üreticisi için de çekimler yapıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

CEVAP VER