Formula1 İtalya, Emilia-Romagna Grand Prix’sinin üçüncü ve son antrenman seansında McLaren pilotu Oscar Piastri tempoyu belirleyerek seansı önde tamamladı.

Bir saatlik sürede iki kez kırmızı bayrak gösterildi. Fernando Alonso’nun bariyerlere çarpmasıyla seans durma noktasına geldi. İspanyol sürücü şans eseri kazadan yara almadan kurtulurken, Aston Martin aracı o kadar da iyi durumda görünmüyordu ve araç pistten uzaklaştırıldı.

Yoğun bir saat sonunda son turlar yaklaşırken Perez’in 15. virajda duvara çarparak kırmızı bayrakları ortaya çıkarmasıyla yarışta bir duraklama daha yaşandı. Meksikalının durumu iyiydi ve arabanın hızla temizlenmesiyle seans, saatin bitimine sadece iki dakika kala yeniden başladı.

Piastri üçüncü antrenman seansını 1 dakika 15.529 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamladı. İkinci sırada McLaren takım arkadaşı Norris yer aldı. Sainz ve Leclerc de Ferrari’yi üçüncü ve dördüncü olarak takip etti.

George Russell beşinci sırada Mercedes’in liderliğini alırken, altıncı sırada Verstappen, Alex Albon yedinci sırada Williams adına daha iyi bir gün geçirdi. Alpine’den Esteban Ocon sekizinci, Aston Martin’den Lance Stroll dokuzuncu ve Haas’tan Nico Hulkenberg 10’uncu sırada tamamladı.

Daniel Ricciardo RB adına 11. olurken, Perez geç kazasının ardından 12. oldu. RB’den Yuki Tsunoda 13’üncü olurken, Kick Sauber’den Valtteri Bottas 14’üncü, Williams’tan Logan Sargeant ise 15’inci sırada yer aldı.

Haas pilotu Kevin Magnussen 16’ncı, Mercedes’ten Lewis Hamilton 17’nci sırada yer alırken Alonso 18’nci, Alpine’den Pierre Gasly 19’ncu ve Kick Sauber’den Zhou Guanyu 20’nci sırada yer aldı.

Şimdi tüm gözler, bu öğleden sonra yerel saatle 16:00’da gerçekleşecek olan sıralama turuna çevrildi. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER