İsviçreli uçak imalatçısı Pilatus, İspanya Hava Kuvvetlerine 24 adet PC-21 yeni nesil eğitim uçağı teslim edecek. İspanya, PC-21’leri tercih eden üçüncü Avrupa ülkesi olurken, bu tek motorlu turboprop eğitim uçakları 1980’den beri kullanılan, İspanya’nın tasarımını kendi yaptığı C-101 jet eğitim uçaklarının yerini alacak.

Askeri pilotlara ileri eğitim sağlamak için yeni, yüksek verimli bir eğitim platformu arayan İspanya Savunma Bakanlığı uzun ve son derece profesyonel bir değerlendirmeden sonra PC-21 uçaklarını seçti. Entegre bir eğitim sistemini içeren ve 200 milyon avroyu aşan sözleşme, 24 uçağın yanısıra Pilatus tarafından geliştirilen ve üretilen simülatörler ile yedek parça ve lojistik desteği de kapsıyor.

İspanya’dan gelen bu büyük sipariş için heyecan duyduğunu belirten Pilatus Başkanı Oscar J. Schwenk, “Küçük bir İsviçre uçak üreticisi olarak, büyük, uluslararası rakipler üzerinden kazanma konusunda tekrarlanan başarımızdan çok memnunum. Bu sonuç, PC-21 ile dünyadaki en iyi eğitim sistemini sunabileceğimizin kanıtıdır.” dedi.

9 ÜLKE HAVA KUVVETLERİ’NDE KULLANIYOR

Mevcut PC-21 müşterilerinin deneyimi, askeri bir pilot için eğitim maliyetinin PC-21 ile yüzde 50’nin üzerinde azaltılabileceğini gösteriyor. Bu tek motorlu turboprop uçaklar, karşılaştırılabilir jet eğitim uçaklarından çok daha az yakıt gerektiriyor.

İspanya Hava Kuvvetleri yeni uçaklarla pilot eğitimine 2021 yılında başlayacak.

Pilatus, aralarında Singapur, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Avustralya’nın da bulunduğu 9 ülkenin hava kuvvetlerine 2006 yılından beri toplam 235 adet PC-21 uçağı teslim etti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER