Türkiye’nin öncü savunma şirketi ASELSAN ve ANTONOV arasında geliştirilecek işbirliğinin ana hatlarını çizen bir Mutabakat Muhtırası IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında imzalandı.

ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.  ile SC “UkrOboronProm” şirketinin bir parçası olan Ukraynalı uçak imalatçısı ANTONOV arasında bugün imzalanan Mutabakat Zaptı’nın amacı, An-148 uçak ailesine yönelik eksiksiz aviyonik ve entegre çözümler konusunda iş ortaklığı potansiyel fırsatlarını keşfetme yolunu açacak. Amaçlanan işbirliği öncelikle bölgesel jet ve kargo uçakları için güçlü aday olabilecekleri An-158 ve An-178 uçaklarına dayanıyor. Taraflar ayrıca, küresel pazarı hedefleyen daha başka fırsatları keşfetmeye karar verdiler.

Mutabakat Zaptı, ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ve ANTONOV Başkanı Oleksandr A. Kotsiuba tarafından imzalandı. Taraflar, yapılacak ortak çalışmaların verimli bir şekilde ilerlediğinden emin olmak ve işbirlikçi çabaları yürütmek için düzenli toplantılar ve özel Çalışma Grupları düzenlemeye karar verdiler.

CEVAP VER