Anafartalar Caddesi iç giyim sektörünün Ankara’daki önemli merkezlerinden biri konumunda. Son günlerde yaşanan hayat pahalılığı burada faaliyet gösteren işletmelerin satışlarını da olumsuz yönde etkilemiş durumda. Yaşanan sıkıntıları aşmak isteyen Enes Levent ve Samet Levent kardeşler ise kurdukları Erdemler Tekstil Çorap Çamaşır firmasında toptan fiyatına perakende satış yaparak satışlarını artırmayı başarmış.

Hayat pahalılığının satışları olumsuz etkilediğini belirten Samet Levent, “Pamuk, polyester ve viscon gibi hammadde ürünlerine sürekli zam gelmesi perakende mağazacılık sektöründe satışların düşmesine neden oluyor. Bu durum toptan satışları fazlaca etkilemese de bazı küçük firmaları ticari olarak bitme noktasına getiriyor.” dedi.

1987 yılında taşra pazarlamasıyla girdikleri sektörde 1997 yılında mağazacılık faaliyetine başladıklarını belirten Samet Levent, “Önce depoculuk yapıp iç giyim ürünlerini Türkiye’nin her tarafına pazarlayarak işe başladık. Ardından alan gelişti ve mağazacılığa başladık.” dedi.

Toptan fiyatına perakende satışlarla sektöre yön veren bir konumda olduklarını dile getiren Samet Levent, “Yoğunluklu olarak İç Anadolu Bölgesi olmak üzere, Doğu Karadeniz, Güney Doğu Anadolu ve İç Ege Bölgelerine satış ve pazarlama alanında hizmet veriyoruz. Türkiye genelinde toplam 308 mağaza ile çalışıyor ve bunların koordinasyonunu sağlıyoruz.” dedi.

Atlet, külot, boxer, bayan atlet, bayan külot, pijama takımı, fantezi takımları, yün içlik, pamuklu içlik, termal içlik, yün çorap ve yün pijama takımı gibi ürünlerin satışını gerçekleştiren firma Erdem İç Giyim ürünlerinin İç Anadolu Bölge Bayiliğini yapıyor.

Berrak, Tutku, Seher Yıldızı, Gümüş, Sedef Yıldızı, Hasyün iç giyim markalarının bayisi olan firma, Dündar Çorap, Hasyün, Şirin, Aytuğ, Jawalli çorap markalarının bayiliğini de yapıyor. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER