ABD’nin Seattle kentindeki “Uçuş Müzesi”  F/A-18C Blue Angel uçağını bundan böyle bahçesinde ağırlayacak.

Uçuş Müzesi (Museum of Flight) binasının güneyindeki çim alanda bir kaide üzerinde sergilenecek olan uçak binanın yaklaşık dördüncü katı hizasında gökyüzüne bakacak şekilde konumlandırıldı.

2004 yılı başında ABD Deniz Kuvvetleri Blue Angels Hava Akrobasi ekibine katılan F/A-18 Hornet  tipi bu özel uçak 2016 yılına kadar ekibe hizmet etti.

Blue Angels ekibi tarafından “Holly” adı verilen uçak 2016 yılından beri müzenin havacılık pavyonunda sergileniyordu.

Uzun yıllar filonun iki numarası olarak uçan “Holly” savaşçı bir ruha sahip. 1986 yılında ilk olarak (VFA) 87 saldırı filosunda göreve başlayan uçak Irak’taki Çöl Fırtınası Operasyonunda, Somali’de, 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan’da ve son olarak da 2003 yılında Irak’ta görev uçuşları gerçekleştirmiş.

787 DREAMLINER BİLE VAR

1965 yılında kurulan müze yılda 560 binden fazla ziyaretçiye hizmet veren dünyanın en büyük havacılık ve uzay müzelerinden biri. Müzede, 1914 yılındaki ilk savaş uçağından günümüzdeki 787 Dreamliner’a kadar 160’dan fazla uçak ve uzay aracı sergileniyor.

Seattle’da Boeing fabrikalarının da bulunduğu kampüste 20 dönüm arazi üzerindeki beş binada faaliyet gösteren müzede tam ölçekli bir NASA Uzay Mekiği ve Apollo Astronotlarını Ay’a fırlatan roketin motorları da sergileniyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

“Blue Angels” yuvaya döndü

Noel Baba “Mavi Melekler”le buluştu

CEVAP VER