Filmler ve diziler aracılığıyla hayatımıza giren ve büyük bir hayranlık uyandıran karakterlerin gerçeğe bir adım daha yaklaşmasıyla, onları artık sadece ekranlarda görerek değil, günlük yaşantımızda yanımızda bulundurarak, hatta koleksiyonlarını yaparak hayatı daha renkli hale getirmemiz mümkün. Süper kahraman figürlerini haymanagazetesi.org İnternet Haber Sitesine değerlendiren Jed Bang Collectibles’dan Bengü Ergil, ürünlerinin daha çok yetişkinlere ve koleksiyonerlere hitap ettiğini söyledi.

Koleksiyonerlere yönelik limitli ürünler

Ergil, “Satışı yapılan figürler daha çok teşhire yönelik. Bunlar oyuncak değil ve biraz kırılgan yapıda olmaları nedeniyle küçük çocukların oynaması için uygun değil.” dedi.

En çok talep gören ürünlerin pop figürler ve anahtarlıklar olduğunu dile getiren Ergil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çankaya, Rabindranath Tagore Caddesinde “Türkiye’nin En Kahraman Mağazası” sloganıyla faaliyet gösteren süper kahramanlar koleksiyon mağazamızda daha çok koleksiyonerlere yönelik limitli ürünler yer alıyor. Dünya limitleri 250-500-1000-10000 arasında değişen ürünler var. Marvel evreninde Spider-Man, Dead Pool, Iron Man; DC evreninde Batman, Harley Quinn, Joker, ayrıca Star Wars karakterlerine ait ürünler satıyoruz. Onların Türkiye distribütörüyüz. Bavul ticareti ya da istenmeyen illegal satışlar dışında lisans hakları bize ait. Amerikan menşeli bu ürünler Hong Kong’da imal ediliyor.

Ürünlerimiz daha çok yetişkinlere ve koleksiyonerlere hitap ediyor. Satışı yapılan figürler daha çok teşhire yönelik. Bunlar oyuncak değil ve biraz kırılgan yapıda olmaları nedeniyle küçük çocukların oynaması için uygun değil.

En çok talep gören ürünler pop figürler ve anahtarlıklar oluyor. Bu kategoride Marvel, DC, Harry Potter, Disney vb. anime figürleri bulunuyor. Pop figürler 750 TL, anahtarlık formundaki ürünler 300 TL civarında satışa sunuluyor.”

Çizgi roman yayıncılığı yapıyoruz

Jed Bang isminin, mağaza sahiplerinin sosyal medyadaki kullanıcı adlarından esinlenerek ortaya çıktığını ifade eden Ergil, çizgi roman yayıncılığı hakkında bilgi verirken de şunları söyledi:

“Bir de çizgi roman yayıncılık kısmı var. Batman-Harley Quinn-Joker-Dead Pool-Witcher ve Umbrella Academy çizgi roman Türkiye hakları bizde. Yayın haklarını alıyoruz çevirmenlerimiz, editörlerimiz yayına hazırlıyor. Sonra matbaalarda basılıyor. Holmen kâğıda ya da kuşe kâğıda basılmasına göre fiyatları değişebiliyor. 16 sayfalık Fasiküller 50 TL’den başlıyor, çizgi roman fiyatları bin 500 TL’ye kadar çıkıyor.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER