ABD Hava Kuvvetlerine ait B-52H bombardıman uçakları eğitim amacıyla Avustralya’da.

Guam Adasındaki Andersen Hava Kuvvetleri Üssünden kalkan B-52H Stratofortress bombardıman uçakları 29 Mart’ta Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetlerinin Darwin Hava Üssüne ulaştı.

İki ülke arasındaki Gelişmiş Hava İşbirliği (EAC) girişiminin bir parçası olarak Avustralya Savunma Kuvvetlerine eğitim vermek amacıyla kullanılacak B-52H bombardıman uçakları Avustralya Hava Kuvvetlerinin F/A-18A Hornet ve PC-9 uçaklarıyla ortak sınır saldırı denetimi gerçekleştirecek.

YAKIN HAVA DESTEĞİ EĞİTİMİ

Williamtown yakınlarında belirlenmiş askeri hava sahası üzerinde yakın hava desteği senaryolarını uygulamak için tasarlanan tatbikatın sonunda; iki ülke hava kuvvetlerinin birlikte çalışma yeteneğinin artırılması ve bölgede güvenlik işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

B-52H bombardıman uçaklarının Darwin’deki varlığı bu yılın ikinci ortak etkinliği olacak. Şubat ayında  Andersen Hava Kuvvetleri Üssünde iki ülkenin havacılık tıbbi tahliye kabiliyetinin test edilerek geliştirildiği bir tatbikat daha gerçekleşmişti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER