Ekşi maya, su, un ve odun ateşi. Meşhur Kutludüğün ekmeğinin lezzetinin temelinde bunlar var ama asıl hüner Kutludüğünlü kadınlarda. Mamak Kutludüğün Mahallesi’nde yaşayan kadınlar Mamak Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete açılan fırında hem Kutludüğün’e has Kutludüğün ekmeğini üretiyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Lezzeti ile bağımlılık yapan Kutludüğün ekmeği yalnızca kadınlar tarafından işletilen fırında tat kazanıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla fırının başına geçen ev hanımlarının yüzlerce yıllık tarifle hazırladığı ekmeklerin ünü ise il sınırlarını aşarken, Kutludüğün ekmeği de çok yakın tarihte Coğrafi İşaretli Ürünler içinde yerini alacak gibi görünüyor.

Mamak markası

Kutludüğün ekmeğinin Mamak için önemli bir marka ve geleneksel lezzet olduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Kutludüğün’ün hamarat ablalarının, sevgi ve emeklerini katarak yaptıkları lezzetli ekmeklerimizi bugünlerde ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Ekmeğin yanı sıra MAKKOP bünyesinde kadınların üreteceği erişte, yoğurt, salça ve marmelat gibi gıda ürünlerinin de satışa sunulması ve pazarlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Lezzeti ile bağımlılık yapan Kutludüğün mahallemizin tandır ekmeğini hizmete açtığımız fırında üretmeye devam ediyoruz. Broşürünü de yaptığımız ekmeğimizi aranan doğal ürünler içinde göreceğiz inşallah” dedi.

CEVAP VER