12 ülkeyi temsil eden yirmi beş uçak, 23. FAI Dünya Ralli Uçuş Şampiyonası için Fransa’daki Mȃcon-Charnay havaalanında buluştu. 30 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen müsabakalar Çekyalı ekibin galibiyetiyle sonuçlandı.

Fransız Havacılık Federasyonunun ev sahipliğindeki şampiyonaya Avusturya, Çekya, Polonya, Litvanya, Slovakya, Çin, İtalya, Güney Afrika, Almanya, İspanya ve Portekiz’den sporcular katılırken ev sahibi Fransa, biri Marjorie Perrissin-Fabert ve Adèle Schamm’dan oluşan kadın pilot ve kadın navigatör ekibi olmak üzere toplam 7 ekiple mücadele etti.

Fransız kadın pilot Marjorie Perrissin-Fabert ve kadın navigatör Adèle Schamm

İki kişilik takımlar iki aşamalı bir yarışmaya katıldı. İlk kısım için, FAI hakemleri pilotu ve navigatörü, hızlarını dikkatli bir şekilde planlamaları gereken belirli bir rotayı takip etme becerisi açısından işaretledi ve sağlanan fotoğraflardan her bir dönüm noktasını geçtiklerinden emin oldular.

İkinci bölüm için hakemler, orta çizginin her iki tarafına temas edenlere verilen cezalarla hassas bir iniş aradılar.

Kararsız hava, yarışmada bazı gecikmelere neden oldu, uçuş bir gün ertelendi ve kuvvetli rüzgârlar nedeniyle pistte kırmızı bayraklar belirdi.

Çek pilot-navigatör ikilisi, Jonáš Petr ve Velát Marek hem bireysel hem de genel klasman olmak üzere toplam 3 altın madalya kazandı. Ev sahibi Fransa takım şampiyonluğunu elde etti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Çek pilot-navigatör ikilisi, Jonáš Petr ve Velát Marek

GENEL KLASMAN

1 – Petr Jonáš – Marek Velát (Çekya)

2 – Olivier Rivière – Jérôme Jireau (Fransa)

3 – Alexis Fuchs – Jean-Baptiste Trouche (Fransa)

TAKIMLAR

1 – Fransa

2 – Çekya

3 – Polonya

 

CEVAP VER