NATO Zirvesi nedeniyle Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan lider eşleri ile birlikte Brüksel’in Tervuren bölgesinde bulunan Afrika Müzesi’ni ziyaret etti.

Müze ve eserler hakkında özel bir sunumun yapıldığı programda ayrıca, sanatçı Fabrizio Cassol tarafından Batı ve Afrika müziği uyarlamasının yapıldığı bir konser icra edildi.

Program sırasında, lider eşleri Emine Erdoğan’dan Arakan’daki yardım faaliyetleri, Rohingya Müslümanlarının son durumu ve göçmenler hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla bu coğrafyalarla ilgilenmeye devam ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, göçmen politikalarının insani bir bakışla oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Emine Erdoğan, çevre sorunları ve Türkiye’de etkin şekilde uygulanmaya başlayan Sıfır Atık Projesi hakkında lider eşlerine bilgi verdi ve atık üretimini azaltacak farklı uygulamalar üzerinden fikir alışverişi yapıldı.

Emine Erdoğan, program sırasında Fransa Cumhurbaşkanının eşi Brigitte Macron ile eğitim-teknoloji ilişkisine dair bir sohbet de gerçekleştirdi. İki First Lady çocuklar için bilinçsiz teknoloji kullanımının büyük tehlikeleri beraberinde getirdiği ve bu konuda önlemler alınması gerektiği konusunda tecrübelerini paylaştı.

Lider eşleri programı aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

CEVAP VER