Gaziler Günü Töreni’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak, Türk milleti olarak, Allah’ın ve tarihin bize yüklediği sorumlulukları samimiyetle üstlendikçe hep kazandık, hep ilerledik, hep aydınlığa kavuştuk. Buna karşılık, yüzümüze gülüp arkamızdan iş çevirenlerin, kafalarında kırk tilki dolaştıranların eninde sonunda nasıl hüsrana uğradıklarını da hiç unutmadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziler Günü Töreni’ne katıldı. Beştepe Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE’NİN SON 34 YILI KESİNTİSİZ ŞEKİLDE TERÖRLE MÜCADELEYLE GEÇTİ”

Konuşmasında Türkiye’nin son 34 yılının kesintisiz şekilde terörle mücadeleyle geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin hiçbir şehri, hiçbir ilçesi yoktur ki teröre kurban vermemiş olsun, şehidi ve gazisi olmamış olsun. Askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız, güvenlik korucularımız dağları, ovaları, sınır boylarını, sınır ötelerini teröristlere dar ederken hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır” dedi.

“DEVLETİMİZİN SAĞLADIĞI İMKÂNLAR SADECE BİRER VEFA GÖSTERGESİDİR”

“Şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakârlık karşısında devlet olarak bize düşen, emanetlerine sahip çıkmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verilecek hizmetleri en iyi şekilde yürütmek üzere gereken birimleri kurduk. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde bu konuyla ilgili faaliyet gösteren birimi, Genel Müdürlük statüsüne yükselttik. Daha önce İçişleri Bakanlığı bünyesinde yürütülen benzer hizmetler, bu genel müdürlüğümüze aktarıldı” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin ve devletimizin kendisi için fedakârlıkta bulunan şehitlerimize ve gazilerimize olan vefasını gösterme konusunda en küçük bir tereddüdü olmamıştır, olmayacaktır. Her şehit yakınımızın, gazimizin ve gazi yakınımızın da, sahip oldukları bu büyük, bu ulvi, bu onurlu sıfatın vakarına uygun şekilde hareket ettiklerine inanıyorum. Unutulmamalıdır ki, devletimizin sağladığı imkânlar sadece birer vefa göstergesidir. Asıl olan, Rabbimizin katında ve milletimizin gönlünde sahip olunan makamlardır” dedi.

“MİLLETİMİZ, İSTİKLALİNE VE İSTİKBALİNE SAHİP ÇIKARAK KENDİSİNE BİR İSTİKAMET ÇİZMİŞTİR”

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son yıllarda yaşadığımız hadiselerin de, ülkemiz ve milletimiz için işte böyle önemli bir dönüm noktası mahiyetinde olduğuna inanıyorum. Türkiye, önce içeriden, sonra dışarıdan kuşatılarak karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışılmıştır. Milletimiz, bu oyunu görmüş, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak kendisine başka bir istikamet çizmiştir. Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için atılan her adım, kurulan her tezgâh, oynanan her oyun, önümüzde yeni ve daha büyük kapıların açılmasıyla neticelenmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“BUGÜNKÜ TÜRKİYE, 20 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE’DEN KATBEKAT DAHA GÜÇLÜ, ZENGİN VE İDDİALIDIR”

“Biz sabrettikçe, biz mücadeleyi sürdürdükçe, biz doğru bildiğimiz yolda kararlılıkla ilerledikçe gördük ki, arkamızda sadece milletimizin değil, onunla birlikte yüz milyonlarca kardeşimizin duası, desteği var” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Türkiye, kendi topraklarında 3,5 milyon Suriyeli misafir etmekle kalmıyor, bu ülkenin sınırları içinde milyonlarca kişinin güven ve huzur içinde yaşamasını sağlayabiliyorsa, işte bu duruşu sayesindedir. Bugün Türkiye, Irak’ta kendisine karşı kurulan tuzakları bozarken, terör örgütünü tarihinde hiç olmadığı kadar sindirmişse, işte bu dirayeti sayesindedir. Bugün Türkiye, başka bir zamanda yaşasa altından kalkamayacağı ekonomik saldırıları birer birer püskürtebiliyorsa, işte bu samimiyeti sayesindedir” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak, Türk milleti olarak, Allah’ın ve tarihin bize yüklediği sorumlulukları samimiyetle üstlendikçe hep kazandık, hep ilerledik, hep aydınlığa kavuştuk. Buna karşılık, yüzümüze gülüp arkamızdan iş çevirenlerin, kafalarında kırk tilki dolaştıranların eninde sonunda nasıl hüsrana uğradıklarını da hiç unutmadık” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünkü Türkiye, 20 yıl önceki Türkiye’den katbekat daha güçlü, daha zengin, daha iddialıdır. Yarınki Türkiye, Allah’ın izniyle bugünkünden daha güçlü, daha zengin, daha iddialı olacaktır. Biz, ülkemizi 2023 hedefleriyle somutlaştırdığımız muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardığımızda, inşallah, her şey çok daha farklı hâle gelecektir. Çocuklarımıza emanet ettiğimiz 2053 ve 2071 vizyonlarının ise, içinden geçtiğimiz tarihî dönüm noktasının zirvesini teşkil edeceğine inanıyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır.”

CEVAP VER