Beypazarı Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan tohum eleme tesisi açılışı gerçekleşti.

Kuyucak Mahallesi Seren Mevkii’nde Beypazarı Belediyesi Sera ve Meyve Bahçesi Kompleksi içerisinde inşa edilen 600 m2 oturum alanına sahip olan sellektör tesisinin açılmasıyla birlikte  hububat ekimi ve bakliyat ekiminin daha kaliteli ve verimli hale getirilmesi ve çiftçimize ekonomik açıdan katkı sağlaması hedefleniyor.

Açılışa Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Alp Giray Yapar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Dairesi Başkanı Erol Eraslanoğlu, TKDK Ankara İl Koordinatörü Güzin Oyman, ilçe protokolü ile çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Tohum eleme sellektörünün görevi yabancı tohum ve maddeleri temizlemek, sınıflandırmak ve ilaçlamaktır. Bu tesis sayesinde sağlıklı ve ilaçlanmış hububat tohumu kullanılarak hastalıkların sebep olduğu kayıplar ortadan kaldırılacaktır. Ayrıca tohumluk değeri olmayan hububat hayvan yemi olarak değerlendirilecek.

İçerisinde yer alan treme elevatörü, kılçık kıran makinesi, sıvı ilaçlama makinesi ve paketleme makinesi gibi 30 farklı makineyi ise Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Dairesi Tarım ve Hayvancılık Destek Şube Müdürlüğü temin etti.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, “Yerel yönetimler olarak göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizde tarım ile alakalı çok ciddi çalışmalarda bulunduk. Burada bulunan 120 dönümlük bölgede kestaneden zeytine kadar tüm ağaç gruplarının çeşitlerini deniyoruz. Buradaki en büyük hedefimiz ilçemizin sebze üretimindeki yerini, meyve üretimiyle birlikte daha üst seviyelere çekmektir. Meyve bahçemiz dışında 2500 m2 tam otomasyon seramızı kurduk ve yöresel sebzelerimizin de üretimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz “Tohum Eleme’’ tesisimiz ile de ilçemizde üretimi gerçekleşen hububat’ın daha verimli ve kaliteli bir tohum haline gelerek Beypazarı’lı çiftçilerimizin daha kaliteli ürün üretmesini ve daha ucuza mal etmesini sağlamayı istiyoruz. Sizlerin de desteği ile ilçemizin tarım noktasında bulunduğu konumu daha yukarılara çekeceğiz. Ben açılışımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

CEVAP VER