AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz hiçbir zaman sadece seçimden seçime milleti hatırlayan bir parti olmadık. Bizim her günümüz, her anımız milletimizle birlikte geçiyor. Şimdi seçimler dolayısıyla, milletimizle aramızdaki bu muhabbeti, bu hasbihali daha da sıkılaştıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Kongresi’ne katıldı. Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen kongre öncesinde, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra salona geçerek burada partililere hitapta bulundu.

“İSTANBUL SİYASİ TEMSİLDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Konuşmasında “İstanbul, siyasi temsilde de çok önemli bir yere sahiptir” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni sistemde 600’e çıkan milletvekillerimizin 98 tanesini tek başına İstanbul seçiyor. Böyle olunca, İstanbul’da iddia ve güç sahibi değilseniz, Türkiye’nin kalanında belirli bir düzeyin üzerine çıkabilmeniz neredeyse imkânsız hâle geliyor. Önümüzde bir erken seçim var. 24 Haziran’da Türkiye, hem yeni yönetim sistemine göre görev yapacak Cumhurbaşkanını seçecek hem de Meclis’in 600 üyesini belirleyecek. İstanbul, yaklaşık 9,5 milyonluk seçmeniyle 24 Haziran’ın da belirleyicisi olacak” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL BÜYÜDÜKÇE TÜRKİYE BÜYÜR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayınız, İstanbul sadece İstanbul değildir; İstanbul Türkiye’dir, İstanbul dünyadır. Tıpkı dünyanın ve Türkiye’nin yarısı gibi, İstanbul’un yarısı da hanımlardır. Dolayısıyla sizlerin göstereceği çaba ve elde edeceği sonuç, İstanbul’un ve onunla birlikte Türkiye’nin kazanılmasında hayati öneme sahiptir” diye konuştu.

Geçen 15 yılda mal paylaşımından istihdama, şiddetten korunmadan doğum desteklerine kadar her alanda kadınlara yapılan hizmetleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınları siyasette daha etkili, daha katılımcı, daha yüksek oranlarda temsil edilir şekilde görmek istediklerini ifade etti.

Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli’yle iki kıtayı denizin altından ve üstünden birbiriyle üç kez daha buluşturduklarını ve İstanbul’u diğer şehirlerle yüksek hızlı tren hatları ile bağladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un 3. Havalimanının 29 Ekim’de açılacağını, İstanbul- İzmir otoyolun inşasının hızla devam ettiğini, Kanal İstanbul’un inşasına kısa zamanda başlanacağını söyledi.

Bugüne kadar İstanbul’a 17 kilometre uzunluğunda tünel, 160 kilometreyi aşan metro hattı inşa ettiklerini, 2020’ye kadar 68 kilometre tünel ve 355 kilometre metro uzunluna ulaşılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında ise 190 kilometre tünel ve bin kilometre raylı sistem uzunluğuyla, İstanbul’u dünya çapında bir ulaşım ağına sahip kılmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Geçen 15 yılda İstanbul’a 51’i hastane olmak üzere toplam 127 sağlık tesisini kazandırdıklarını, şehrin iki yakasına toplam 7 bin yatak kapasiteli iki ayrı şehir hastanesinin birinin inşasının devam ettiğini diğerinin yapımına da bu yıl başlanacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre yaptıkları diğer hizmetlerden de örnekler vererek, “Yeni yönetim sisteminde, Cumhurbaşkanı ve Belediyeler olarak el ele vererek İstanbul’u çok daha ileriye taşıyacak projeleri hayata geçireceğiz. İstanbul büyüdükçe Türkiye de büyür. Bunun için Cumhurbaşkanı olarak mesaimin önemli bir bölümünü İstanbul’a vermemden daha tabii bir şey olamaz. Bizim İstanbul’a sevdamız, son nefesimize kadar bitmeyecek bir sevdadır. Biz gitsek de inşallah ülkemize ve özellikle İstanbul’a olan sevdamızın şarkısı dudaklarda kalacaktır” dedi.

“BİZİM BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE FOTOĞRAFIMIZDA SADECE DEMOKRASİ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde bir kez daha bu yolda milletin huzuruna çıkıp destur isteyeceklerini belirtti ve sözlerinin devamında şunları ekledi: “Bizim Türkiye için hedeflerimiz var, bizim milletimiz için hayallerimiz var, bizim çocuklarımıza bırakmak istediğimiz bir ülke fotoğrafı var. Bu fotoğrafta yokluğa, yoksulluğa, yasaklara, baskıya, zulme, haksızlığa, adaletsizliğe, esarete yer yoktur. Bizim büyük ve güçlü Türkiye fotoğrafımızda sadece demokrasi vardır, sadece adalet vardır, sadece hukuk devleti vardır, sadece temel haklar ve özgürlükler vardır, sadece refah vardır, sadece kalkınma vardır.”

AK Parti Kadın Kolları üyelerini, 24 Haziran’da demokrasiyi daha çok güçlendirmeye, ekonomiyi daha çok büyütmeye, ülkeyi daha ileriye taşımaya ve bunlar için Cumhurbaşkanı seçip TBMM’de en yüksek oyu almaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran’da kendimizle birlikte tüm dünyada bizi takip eden yüzlerce milyon kardeşimizin yüreğini ferahlatmaya var mıyız?” diye seslendi.

Türkiye’nin 2007 yılında, Cumhurbaşkanının doğrudan halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliğiyle başlattığı süreci, 24 Haziran’da nihayete erdirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2007’deki Anayasa değişikliğinin ülkemizi bugünlere getireceğini o zaman çok az kişi kavrayabilmişti. Aynı şekilde birilerinin hâlâ 24 Haziran’ın önemini anlayamadığını görüyorum. Eğer anlasalardı 18 Nisan’dan bugüne kadar geçen süreyi saçma sapan milletvekili transferleriyle, adaylık tartışmalarıyla, polemiklerle heba etmezlerdi” sözlerine yer verdi.

“SANDIĞIN MİLLETİMİZİN ÖNÜNE KONACAĞI GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “15 tane milletvekilini kalkıyorsun bir tane partiye, sözde bir partiye veriyorsun. Neymiş, grup kursunlar. Bu bir defa 15 tane milletvekiline saygısızlıktır, onlara oy veren halkımıza da saygısızlıktır. Onlara demokratik haklarını kullanmak suretiyle bir milletvekili payesini verenlere saygısızlıktır. Ama hani bu diktatör var ya, ikide bir bana ‘diktatör’ diyor, yahu diktatörün ta kendisi sensin, hem de öyle bir diktatörsün ki insanların iradesine ipotek koyuyorsun. Baktım gözleri yaşlı milletvekilleri var orada, üzüldüm. Çünkü bu Parlamentonun içinde böyle milletvekilleri olamaz. Ama ne yapsın garibim, genel başkanları emretti, onlar da gözleri yaşlı olarak oraya gitti. Gitti de, Parlamentoda o sözde yeni adım atan partinin sıralarına oturmadılar. Yine nerede kaldılar? Mevcut partisinin sıralarında, koltuklarında kaldılar. Böyle bir demokrasi olur mu, böyle bir politika olur mu, böyle bir siyaset olur mu? Ama bu ana muhalefet işte bu ülkeye bunu da kazandırdı. Ben de diyorum ki, asıl belirleyici sen değilsin, asıl belirleyici milletimdir, 24 Haziran’da bunu sana gösterecek. İşte yeni yönetim sisteminin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimiz için çalışmalarımızı ona göre yaptık, yapıyoruz.”

AK Parti olarak, seçim ittifaklarından milletle kucaklaşmaya kadar tüm alt yapılarını oluşturdukları için 24 Haziran tarihinin, kendilerinde bir telaşa ve şaşkınlığa yol açmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek Seçim Kurulunun takvimine göre ona paralel olarak tüm hazırlıklarımızı tıkır tıkır yürüyor. Sandığın milletimizin önüne konacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“SEÇİM KAMPANYASINI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ODAKLI YÜRÜTECEĞİZ”

“Biz hiçbir zaman sadece seçimden seçime milleti hatırlayan bir parti olmadık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim her günümüz, her anımız milletimizle birlikte geçiyor. Şimdi seçimler dolayısıyla, milletimizle aramızdaki bu muhabbeti, bu hasbihali daha da sıkılaştıracağız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti olarak Türkiye genelindeki seçim kampanyasını Cumhurbaşkanlığı seçimi odaklı yürüteceklerini açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Milliyetçi Hareket Partisiyle biliyorsunuz bir ittifak oluşturduk, bu ittifak cumhurun ittifakıdır. Dolayısıyla cumhurun ittifakında ben inanıyorum ki sizler aramızdaki bu dayanışmayı daha da güçlendireceksiniz, hiçbir dedikoduya, fitneye, fesada fırsat vermeden el ele dayanışma hâlinde cumhurun ittifakı olarak hem Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz hem de Parlamentoda cumhurun ittifakı olarak çok güçlü bir grupla temsil yetkisini milletimizden alacağız.”

Konuşmasının sonunda, ‘tek millet, tek bayrak, tak vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiirine atıfta bulunarak, “Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Türkiye” sözleriyle tamamladı.

CEVAP VER