AK Parti Kadın Kolları Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Avrupa’nın olduğu gibi, Amerika’nın da iç politika malzemesi yapılamaz. Avrupa’nın yaptığı hataları tekrarlamak Amerika’ya bir şey kazandırmaz. Türkiye’nin müttefiklik ve stratejik ortaklık gücü, bu ülkenin iç politika hesaplarının, kavgalarının çok ötesinde ve üzerinde bir öneme sahiptir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Ankara Spor Salonunda düzenlenen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“TERÖRİSTLERİ KUTSAYANLAR DEVLETİMİZİN PENÇESİNDEN ASLA KURTULAMAYACAKTIR”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu devlet kime şefkat göstereceğini kime de kadife eldivenin içindeki demir yumruğunu indireceğini çok iyi bilir. Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalık yapanlar, devletimizin pençesinden asla kurtulamayacaktır. Nereye gizlenirse gizlensinler, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar, ağzı daha süt kokan masum sabilerin kanını döken alçaklardan katliamlarının hesabını muhakkak soracağız” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZE TAŞINMAYA ÇALIŞILAN SORUNLARI, KENDİ YERİNDE ÇÖZME YOLUNA GİTTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Türkiye’yi büyüttükçe, güçlendirdikçe, kalkındırdıkça, eski Türkiye’nin zayıflıklarına, zaaflarına, teslimiyetine alışmış olanlar âdeta çıldırıyor. Ülkemize yönelik saldırıların sebeplerine şöyle bir bakın; ortada bir tane akılla, mantıkla, gerçekçilikle, hak ve hukukla izah edilebilecek husus bulamazsınız. Tamamı da siyasi ve ekonomik olarak ülkemizi geriletmeye, sindirmeye, korkutmaya yönelik söylemler ve eylemlerle üzerimize gelenlere cevabımızı her fırsatta verdik, vereceğiz.”

Türkiye’nin yaşadığı badireler karşısında asla geri adım atmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizde yaşanan karmaşanın ülkemizi de etkisi altına almaması için, kendi kabuğumuza çekilmek yerine, sorunların üzerine gitmeyi tercih ettik. Milletimizin birliğini, vatanımızın toprak bütünlüğünü, ülkemizin bekasını tehdit eden her mesele karşısında aktif bir politika ortaya koyuyoruz. Bu politikanın en somut örneklerini Suriye ve Irak’ta yaşadık. Ülkemize taşınmaya çalışılan sorunları, kendi yerinde ve kendi mecrasında çözmeye çalıştık. Yakında bu doğrultuda yeni ve çok önemli adımlar atıyoruz. Sınırlarımızla birlikte komşularımızı da güvenli, huzurlu, müreffeh hâle getirine kadar durmayacağız” dedi.

“BASKILARA ASLA BOYUN EĞMEDİK”

Türkiye’nin, tüm devletlerle ve uluslararası kurumlarla ilişkilerini ‘kazan-kazan’ anlayışı doğrultusunda sürdürmeyi ilke edinmiş bir ülke olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sorunların çözüm yolunun, krizleri tırmandırmaktan değil diplomasiden geçtiği inancıyla, diyalog mekanizmalarını ön plana çıkarttıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için de, önümüze çıkartılan sıkıntılar karşısında stratejik yolumuza devam etme gayreti içerisinde olacağız” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Tehdit diliyle ve saçma sapan yaptırım kararlarıyla Türkiye’ye geri adım attıracaklarını sananlar, bu ülkeyi de, bu milleti de hiç tanımamışlar demektir. Bizi Amerikan sisteminin inceliklerini bilmemekle suçlayanlar, bu milletin tarihinden ve kültüründen bihaber oldukları anlaşılıyor. Biz bu tür baskılara asla boyun eğmedik, eğmeyiz. Burada şu hususun da altını çizmekte fayda görüyorum. Türkiye, Avrupa’nın olduğu gibi, Amerika’nın da iç politika malzemesi yapılamaz. Avrupa’nın yaptığı hataları tekrarlamak Amerika’ya bir şey kazandırmaz. Türkiye’nin müttefiklik ve stratejik ortaklık gücü, bu ülkenin iç politika hesaplarının, kavgalarının çok ötesinde ve üzerinde bir öneme sahiptir.”

CEVAP VER