AK Parti Trabzon İl Kongresi’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’nın bir an önce Mümbiç’in denetimini terör örgütünden alıp bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekiyor. Biz, bu kardeşlerimizle birlikte kısa sürede Mümbiç’i ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının evlerine dönmesini sağlarız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon 6. İl Kongresi’ne katıldı. Kongre öncesinde Hayri Gür Spor Salonu önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra salona geçerek partililere hitap etti.

“TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK TEK BİR SANİYESİ BİLE YOKTUR”

Konuşmasında Türkiye’nin kaybedecek tek bir saniyesi bile olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda çok çalışmak ve hızlı hareket etmek zorundayız. Geçmişte yapılan yanlışların, zaafların faturasını, bugün biz ödüyoruz. Savunma sanayiinde yıllarca bu ülkede ciddi anlamda bir iş yapılmamış. Şayet bizim bu konuyu bizzat himayemize aldığımız 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz hamleler olmasa, inanın bana, şu operasyonların hiçbirini yapamazdık” dedi.

“MÜMBİÇ KONUSUNDA VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gittiği her yere huzur, güven ve düzen götürdüğünü gören bölgedeki kardeşlerimizin, ülkemiz lehine gösteriler yaparak, terör hamilerine adeta şamar üstüne şamar vurduklarını belirtti ve “Şimdi de muhataplarımızdan, bize Mümbiç konusunda en başından beri verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Terör örgütünün Mümbiç’e ilk geldiği 2016 yılındaki görüşmelerimizde, Başkanlarından Dışişleri ve Savunma Bakanlarına, Ulusal Güvenlik Danışmanlarından Genelkurmay Başkanlarına kadar her seviyede verilen sözler var” dedi.

Yönetimin değişmiş olabileceğini ama devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için, Amerika’nın bir an önce Mümbiç’in denetimini, terör örgütünden alıp bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekiyor. Biz, bu kardeşlerimizle birlikte, kısa sürede Mümbiç’i altyapısı ve üstyapısıyla ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının bir an önce evlerine dönmesini sağlarız” değerlendirmesinde bulundu.

“GÖRDÜĞÜMÜZ HİÇBİR TERÖRİSTİ AFFETMEZ, İNDİRİRİZ”

“Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi, bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Hiç kimse kusura bakmasın, ülkemizin ve milletimizin bekasının söz konusu olduğu bir yerde, kimsenin taktik hesabı, konjonktürel siyaseti bizi bağlamaz. Biz elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız. Ama gördüğümüz hiçbir teröristi de affetmez, indiririz.”

CEVAP VER