Fransız uçak imalatçısı Elixir’in ilk Kuzey Amerikalı müşterisi olan Cirrus Havacılık 10 uçak sipariş etme taahhüdü teyit etti. İlk iki uçak bu yılsonunda teslim edilecek.

Merkezi Sarasota, Florida’da bulunan profesyonel Uçuş Eğitim Organizasyonu ve Sertifikalı FAA Bakım Merkezi olan Cirrus Havacılık ekibi, bir haftalık uçuş testi ve bakım eğitimi için Elixir’in La Rochelle’deki merkezine geldi.

Cirrus Havacılık CEO’su ve Kurucusu David Cattin, “Elixir’in gelişimini yakından takip ediyoruz. Bu yeni 4’ncü nesil uçağın çok yönlülüğü, güvenliği ve son derece düşük işletme maliyeti, FAA Bölüm 141 Uçuş Eğitimimiz için harika bir eğitim aracı ve yatırım olacaktır. Tam da bu nedenlerle 2022’de EAA Airventure Oshkosh’ta iki uçak için ilk siparişi vermeye karar verdik.” dedi.

BİR HAFTA BOYUNCA EĞİTİM VERİLDİ

La Rochelle’i ziyaret eden Cirrus Havacılık ekibi, yönetim, pilotlar ve bakım personeli olmak üzere beş kişiden oluşuyordu. Üç tam gün, 20 saatlik test uçuşları ve 100 saatlik, yıllık, 1000 saatlik kontroller ve üretici tavsiyeleri dâhil olmak üzere tüm bakım yönleriyle ilgili çok sayıda eğitim verildi.

David Cattin, “Tam deneyim çok profesyoneldi, son derece bilgilendiriciydi. Bakım süresi ve maliyetinde büyük tasarruf sağlayan çok yönlü bir eğitim uçağı olan Elixir’e dair bize müthiş bir fikir ve güven verdi.” dedi.

4’ncü nesil, Tip 23 sertifikalı uçak üreticisi Elixir tesislerinde geçirilen bu süre zarfında Cirrus Havacılık, önümüzdeki beş yıl boyunca yılda iki yeni uçak olmak üzere 10 uçak sipariş etme taahhüdünü teyit etti. İlk iki uçak bu yılsonunda Sarasota’ya teslim edilecek.

Elixir Uçak Güvenlik Bölümü Başkanı (CSO) Cyril Champenois, “Cirrus Havacılık ekibiyle geçirilen bu zaman çok değerliydi. Yılda 1200 saat uçan oldukça büyük bir uçak filosunu işleten bir uçuş okulunun çektiği acıları öğrendik. Elixir’in bakım kolaylığı ve mogas yakıtının düşük maliyeti göz önüne alındığında, Elixir, Cirrus Havacılık için oyunun kurallarını değiştirecek. Elixir’lerin bakım onarım atölyesinde daha az zaman geçirmesi sayesinde daha fazla saat uçabilecekler ve kâr hanesine daha fazla gelir yazabilecekler.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER