İsviçreli uçak imalatçısı Pilatus, efsanevi uçağı Porter PC-6’nın üretimine son veriyor.

Pilatus adını dünyaya tanıtan Porter PC-6, 1959 yılından beri kesintisiz olarak Stans’da üretiliyordu. Önceleri küçük miktarlarda, yılda 10 adet üretilen uçak havacılık sektörünün en uzun üretim hikayelerinden birine imza attı.

2019 yılı başlarında üretimine son verilecek olan PC-6’nın mevcut müşterileri 20 yıl daha destek alabilecek.

1959 yılından beri Stans’da 500 adet PC-6 üreten Pilatus, lisans altında 100 uçağı da ABD’de üretti.

Dünya rekoru kırdı

Kısa kalkış ve iniş yeteneği, çok yönlülüğü nedeniyle dünya çapında ün kazanan uçağın, maksimum yolcu ve yük kombinasyonuyla deniz seviyesinden 5700 metre irtifadaki uçuş operasyonunda kırdığı dünya rekoru henüz kırılabilmiş değil.

İleri teknolojiye sahip, yeni nesil uçaklarıyla tanınan Pilatus,  yaşı itibariyle artık bu gelişmeye ayak uyduramayacağını düşündüğü PC-6’nın üretimine son vermeyi uygun buldu.

Tüm dikkatini, seri üretimi halen Stans’da yapılan PC-24 Super Versatile Jet’e vermek isteyen Pilatus, daha önce PC-6 üretim hattında çalışan personeli de diğer uçak tiplerinin montajında görevlendirecek.

Sipariş için son fırsat

Pilatus, PC-6 siparişlerini en geç 2018 yılının ortalarına kadar kabul edecek. Elinde sınırlı sayıda PC-6 bulunan firma “önce müşteri” sloganı çerçevesinde mevcut müşterilerine 20 yıl daha bakım ve yedek parça desteği vermeye devam edecek.

 

 

CEVAP VER