Uluslararası Motorbot Federasyonu (UIM) tarafından İtalya’da düzenlenen XCAT 2018 Dünya Şampiyonasının ikinci etabı olan Stresa Grand Prix’sinde pole pozisyonu Dubai Police takımının oldu.

6-8 Temmuz tarihleri arasında Maggiore Gölünde gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında ilk sırayı yarışa Birleşik Arap Emirliklerinden katılan Arif Al Zaffain ve Nadir Bin Hendi’den oluşan Dubai Police takımı 2.26.962’lik zamanıyla elde etti.

Sıralama turlarına Norveçli pilotlar Pål Virik Nilsen ve Jan Trygve Braaten ile katılan Avustralyalı Blue Roo takımı ise liderin 0.4 saniye gerisinde kaldı ve 2.27.370’lik zamanıyla ikinci sırada yer aldı.

Serafino Barlesi ve Alessandro Barone’den oluşan İtalyan takımı Yacht Club Como elde ettiği 2.28.661’lik dereceyle üçüncü en iyi zamana imza attı.

12 takımın katılacağı yarış 6 km’lik parkurda 17 tur üzerinden yapılacak. Tekneler dünyaca ünlü Isola Bella ve Isola dei Pescatori arasında sürat mücadelesi verecek.

Mercury tarafından üretilen düşük emisyonlu iki motorla çalışan katamaranlar toplam 800 HP güce ve 200 km/saat hıza sahip bulunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER