Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 1 Mayıs Emek, Dayanışma ve İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aksakal mesajında;

“Küresel emperyalizmin gelişmekte olan ülkeler üzerindeki böl, parçala, yönet temelinde yürüttüğü cendere stratejisi bugün de tüm vahşetiyle devam ediyor.

Günümüz dünyasında dijital teknolojideki gelişmelerin hızı, saldırganlığı, manipülasyonları, algı operasyonlarını, haysiyet cellatlığını aynı düzeyde besliyor ve tüm insanlığın geleceğini tehdit ediyor.

Aynı teknolojik gelişmeler beraberinde beden gücüyle, alın teriyle yaşam süren emekçilerin tümden yok sayılmasına kadar gidebilecek bir süreci de besliyor.

Demokratik Sol kuramın lideri Bülent Ecevit’in “Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzen” hedefinden hiç bir zaman sapmayan Demokratik Sol Parti, Atatürk’ün bizlere emaneti lâik, demokratik cumhuriyetin çağdaş uygarlık yolunda yürüttüğü ve varlık gerekçesi olan emeğin hak mücadelesinden hiç bir zaman ayrılmamış ve ayrılmayacaktır.

Çalışma hayatında olan emekçilerin sahip olduğu hakların tamamında pay sahibi olan DSP, önümüzdeki süreçte de aynı doğrultudaki gayretlerini tavizsiz sürdürecektir.

Bu düşüncelerle tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü yürekten kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

CEVAP VER