2023 Formula 1 Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix’de zafer Red Bull pilotu Sergio Perez’in oldu.

Formula 1’de mücadele dört haftalık aranın ardından kardeş ülke Azerbaycan’da gerçekleştirilen yarışla geri döndü. Yeni sprint formatının ilk kez uygulandığı hafta sonunda 17 turluk sprint yarışını kazanan isim Sergio Perez olmuştu.

Perez, sprint galibiyetiyle yetinmedi ve ana yarışta da damalı bayrağı ilk sırada görerek zafere ulaşan isim oldu. Yarışın başında liderlik Max Verstappen’deydi ancak AlphaTauri pilotu Nyck de Vries’in yolda kalması sonucu piste giren güvenlik aracı, liderliğin Perez’e geçmesinde etkili oldu.

De Vries yolda kaldığında ilk başta sarı bayraklar sallandı ve o esnada Red Bull, lider Verstappen’i pite aldı. Verstappen normal yarış hızında pit stopunu tamamlayıp pitten 7. sırada dönerken çok geçmeden güvenlik aracı yarışa dahil oldu ve pite gelmeyen isimler avantaj sağladılar.

Pit stoptan sonra Perez liderliğe yükselirken yarışa pole pozisyonundan başlayan ancak Red Bull pilotlarıyla mücadele edemeyen Charles Leclerc yeniden ikinci sıraya yükseldi. Verstappen ise 3. sıraya gerilemiş oldu.

Yarış yeniden başladığında liderliğini koruyan Perez, kalan uzun bölümde takım arkadaşının kendisini zorlamasına izin vermedi ve Bakü’de zafere ulaşan isim oldu. Perez böylece, 2021’deki zaferinin ardından Azerbaycan’da ikinci zaferini aldı ve bu pistte iki kez kazanan ilk isim oldu. Perez ayrıca kariyerinin 6. zaferini almayı başardı.

Verstappen, uzun süre takım arkadaşını 1.3 sn civarında farkla takip etse de yarış ilerledikçe farkın açılmasına engel olamadı ve ikinci sırada yarışı tamamladı.

Leclerc, beklendiği gibi yarış içerisinde Red Bull pilotlarıyla mücadele edemedi ancak buna rağmen 3. olarak bu sene ilk kez podyuma çıktı. (tr.motorsport.com)

 

CEVAP VER